Politerno > Україна і світ > Саакашвілі знову не піде на допит в СБУ

Саакашвілі знову не піде на допит в СБУ

  • 26 Грудня, 2017
  • 1390 Переглядів
  • 0

Екс-президент Грузії, лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі не братиме участі у допиті СБУ, оскільки повістку йому надали з порушенням.

Як повідомляє УП, про це під будівлею СБУ 26 грудня заявив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

“Нами не планується прохід до слідчого кабінету для проведення слідчих дій у зв’язку з порушеннями. В одній повістці вказані 2 слідчі дії – допит і отримання зразків для експертизи. Ми вважаємо, що ці дві слідчі дії не мають права разом проходити, про це каже і КПК”, – сказав Чорнолуцький.

Також адвокат додав, що слідчий не вказав, які зразки будуть відбиратися для майбутньої експертизи у Саакашвілі.

“Тому просимо перенести ці слідчі дії, роз’єднати їх в окремі слідчі дії, і на кожну слідчу дію направити на Саакашвілі повістки. На допит ми готові окремо прийти і надати на всі запитання відповіді, також просимо надіслати повістку на окрему слідчу дію на отримання зразків для експертизи”, – сказав Чорнолуцький.

За його словами, тільки в такий спосіб буде виконано умови процесуального законодавства.

“Наразі ми зареєстрували клопотання про перенесення слідчих дій у зв’язку з незаконним поєднанням слідчих дій в один день та за одною повісткою про виклик”, – сказав Чорнолуцький.

Він додав, що Саакашвілі готовий отримати нові повістки згідно з вимогами процесуального законодавства і прийти окремо на допит і окремо на відібрання зразків для експертизи.

Читайте також: Для чого відпустили Саакашвілі і на що розраховує Банкова

Як повідомлялось, Печерський райсуд Києва відпустив екс-президента Грузії лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі на час розслідування.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Також Луценко сказав, що у ході спецоперації ГПУ і СБУ прослуховували не лише олігарха-втікача Сергія Курченка, лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, його соратника Северіона Дангадзе, а й офіцера ФСБ Росії.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

12 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ готова пройти всі інстанції для оскарження судових рішень щодо політика Міхеіла Саакашвілі та ректора Петра Мельника, які вважає проявом демократії.

Читайте також: По кому дзвонить Цокол. Що означає рішення Печерського суду по Саакашвілі для Порошенка і України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE