Politerno > Україна і світ > У Грузії Саакашвілі заочно засуджено до трьох років в’язниці

У Грузії Саакашвілі заочно засуджено до трьох років в’язниці

  • 5 Січня, 2018
  • 1403 Переглядів
  • 0

Тбіліський міський суд заочно засудив екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі до 3 років тюремного ув’язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Таке рішення виніс суддя Георгій Аревадзе, повідомляє Грузія Online.

“Суддя визнав Саакашвілі винним і засудив до позбавлення волі на 3 роки”, – йдеться в повідомленні.

Саакашвілі судили по так званій “справі Сандро Гіргвліані” – справі про дострокове помилування на посаді президента Грузії чотирьох затриманих співробітників поліції, засуджених за вбивство співробітника банку Гіргвілані.

За даними слідства, Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки Даті Ахалая, що помилує засуджених за вбивство Сандро Гіргвліані. А потім вже в обхід Комісії з помилування помилував Геронтія Аланія, Міхеіла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі і Олександра Гачава, створивши правовий важіль для умовно-дострокового звільнення засуджених.

Як повідомлялось, 26 липня політики від Радикальної партії заявили про те, що екс-президента Грузії і колишнього голову Одеської ОДА позбавили громадянства України.

У державній міграційній службі України підтвердили позбавлення Саакашвілі громадянства, однак у Порошенка підтвердили це лише у четвер вранці.

Сам Саакашвілі напередодні полетів до США, звідки він заявив, що буде домагатися повернення в Україну.

10 вересня Михайло Саакашвілі за допомогою своїх прихильників прорвався на територію України.

5 грудня співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стояв заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу 5 грудня, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Також Луценко сказав, що у ході спецоперації ГПУ і СБУ прослуховували не лише олігарха-втікача Сергія Курченка, лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, його соратника Северіона Дангадзе, а й офіцера ФСБ Росії.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

11 грудня, Печерський райсуд Києва відпустив екс-президента Грузії лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі на час розслідування.

12 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ готова пройти всі інстанції для оскарження судових рішень щодо політика Міхеіла Саакашвілі та ректора Петра Мельника, які вважає проявом демократії.

29 грудня прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що експертиза науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтвердила аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком.

Читайте тапкож: “Новорічний опціон” для Саакашвілі. Влада намагається позбутися Міхо за сценарієм Корбана

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE