Politerno > Україна і світ > Саакашвілі відмовляється надати ГПУ зразки свого голосу і поки не відновлюватиме марші центром Києва

Саакашвілі відмовляється надати ГПУ зразки свого голосу і поки не відновлюватиме марші центром Києва

  • 11 Січня, 2018
  • 1336 Переглядів
  • 0

Колишній голова Одеської ОДА та лідер політичної партії “Рух нових сил” Міхеіл Саакашвілі не має наміру відновлювати недільні марші своїх прихильників за імпічмент президента по центру Києва з 21 січня.

Про це УП повідомила його прес-секретар Тетяна Баграновська.

“Поки не відбудуться переговори з опозиційними силами, точну дату не буде визначено”, – заявила вона.

Раніше прес-секретар повідомляла, що марш відбудеться 21 січня.

У той же час, за словами Баграновської, “Рух нових сил” поки не має наміру прибирати наметове містечко біля будівлі Верховної Ради.

Як відомо, після допиту в Службі безпеки України 10 січня Саакашвілі сказав, що з четверга почне їздити Україною для пошуку людей у нову владу.

Як заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі “5 каналу”, Саакашвілі відмовляється надати Генпрокуратурі зразки свого голосу.

“Незабаром ми сподіваємося оприлюднити результати експертизи плівок, при чому, хотів би відзначити, що він (Саакашвілі – прим. ред.) жодним чином не сприяє об’єктивному розслідуванню цього злочину. Він уже кілька разів відкинув наші клопотання про надання зразків свого голосу. Цим він вже певним чином підтверджує, що голос його і розмова мала місце”, – зазначив Єнін.

За його словами, правоохоронці оприлюднять результати експертизи найближчим часом.

“Всі його звинувачення щодо Порошенко не відповідають дійсності. Головне для нього – не переграти на демократії. Кожна його дія лише розширює маневр для правоохоронців”, – додав Єнін.

У свою чергу, Саакашвілі заявив, що Служба безпеки України провела експертизу записів його переговорів з бізнесменом Сергієм Курченко без зразка голосу політика.

Разом з тим 29 грудня прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що експертиза науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтвердила аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком.

Також стало відомо, що Тбіліський міський суд заочно засудив екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі до 3 років тюремного ув’язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Як повідомлялось, 26 липня політики від Радикальної партії заявили про те, що екс-президента Грузії і колишнього голову Одеської ОДА позбавили громадянства України.

У державній міграційній службі України підтвердили позбавлення Саакашвілі громадянства, однак у Порошенка підтвердили це лише у четвер вранці.

Сам Саакашвілі напередодні полетів до США, звідки він заявив, що буде домагатися повернення в Україну.

10 вересня Михайло Саакашвілі за допомогою своїх прихильників прорвався на територію України.

5 грудня співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стояв заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу 5 грудня, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Також Луценко сказав, що у ході спецоперації ГПУ і СБУ прослуховували не лише олігарха-втікача Сергія Курченка, лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, його соратника Северіона Дангадзе, а й офіцера ФСБ Росії.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

11 грудня, Печерський райсуд Києва відпустив екс-президента Грузії лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі на час розслідування.

12 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ готова пройти всі інстанції для оскарження судових рішень щодо політика Міхеіла Саакашвілі та ректора Петра Мельника, які вважає проявом демократії.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE