Politerno > Україна і світ > Суд дозволив ГПУ провести заочне розслідування щодо Курченка

Суд дозволив ГПУ провести заочне розслідування щодо Курченка

  • 7 Березня, 2018
  • 1372 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та дозволив провести спеціальне досудове розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

“Слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування відносно Курченка С.В.

Зокрема, Генпрокуратура отримала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Сергія Курченка в створенні і забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів”, – написала Сарган.

Вона додала, що на даний момент втікачеві Курченко інкримінують цілу низку кримінальних злочинів, які завдали Україні збитків на суму понад 14 млрд грн.

“За відповідними фактами Курченку С. В. повідомлено про підозру. Санкція найважчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років”, – уточнила Сарган.

Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України, де переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У зв’язку з цим він оголошений в розшук.

У червні, головна військова прокуратура розпочала досудове розслідування можливого фінансування тероризму бізнесменом Сергієм Курченком у зв’язку з вивезенням і реалізацією за кордон вугілля антрацитових марок, незаконно добутого на окупованій території Донецької і Луганської областей, під керівництвом бізнесмена.

Загалом, мільйонера, пов’язаного з екс-президентом Януковичем, підозрюють у скоєнні злочинів за 9 статтями Кримінального кодексу. Повідомлення про підозру направлено Сергію Курченко за адресою його місця реєстрації в Чугуєві.

Також ми повідомляли, що Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH group Національному агентству з виявлення, розшуку й управління корупційними активами.

Хоча раніше той же Печерський районний суд Києва заарештував майно, акції й корпоративні права низки компаній медіахолдингу UMH group, що належить бізнесменові Курченку, який оголошений у розшук в Україні й наразі живе у Росії.

За твердженням Курченка, в 2013 році він купив у Петра Порошенка медіа-холдинг UMH group за 400 мільйонів доларів.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE