Politerno > Україна і світ > Луценко каже, що підстав для кримінального переслідування Холодницького немає і він у відпустці

Луценко каже, що підстав для кримінального переслідування Холодницького немає і він у відпустці

  • 16 Квітня, 2018
  • 1446 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в аудіозаписах, зроблених у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, немає підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Водночас генпрокурор каже, що у доказах вбачається дисциплінарне порушення.

«Аналізував (плівки, — ред.) як керівник НАБУ пан Ситник, так і я, як керівник Генпрокуратури … І він, і я прийшли до висновку, що в них (плівках, — ред.) явно вбачається дисциплінарне порушення, і відразу скажу, що ніяких хабарів, які вимагав або отримав Холодницький, там не зафіксовано. І тому ніякого кримінального переслідування на цей момент я не вбачаю», — сказав Луценко журналістам на брифінгу у Києві.

Луценко зазначив, що наразі Холодницький перебуває у відпустці.

«Назар Іванович Холодницький був у мене … Він прийняв рішення піти на певний час у відпустку, при цьому гарантуючи, що він напише свої пояснення або дасть їх усно, тобто буде співпрацювати з КДК (Кваліфікаційна дисциплінарна комісія прокурорів, — ред.», — сказав Ю.Луценко.

Нагадаємо, у березні з’ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​”прослушка”. “Жучки” нібито були прикріплені до стінки акваріума.

Повідомлялося, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник назвав спотвореною інформацію про негласне прослуховування в кабінеті Холодницького.

Водночас пізніше директор Антикорупційного бюро визнав співпрацю його відомства і ГПУ у справі проти керівника САП.

Холодницький підтвердив виявлення “жучків” і застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться.

Керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк заявив, що відомство уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький.

Холодницький сказав, що не збирається миритись зі звинуваченнями генпрокурора Юрія Луценка. Також він сказав, що йому пропонували працювати проти НАБУ і запевнив, що відповість на кожне слово у звинуваченні.

Також він заявив, що клопотатиме про відсторонення його від посади на час розслідування кримінального провадження, а після допиту в ГПУ попросив змінити прокурорів у його справі.

Більше про прослуховування у Холодницького читайте у матеріалі УП: В акваріумі завівся “жучок”. Що стоїть за скандалом з прослуховуванням Назара Холодницького

Читайте по темі: Вимагання у дітей податкового генерала і плацдарм для Матіоса. За лаштунками “справи Холодницького”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE