Politerno > Україна і світ > Меркель і Путін домовилися, що серед миротворців на Донбасі не буде країн НАТО – ЗМІ

Меркель і Путін домовилися, що серед миротворців на Донбасі не буде країн НАТО – ЗМІ

  • 20 Травня, 2018
  • 1764 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель в Сочі обговорювали питання присутності військових НАТО у складі гіпотетичної місії ООН на Донбасі.

Про це повідомляє радіо “Ехо Москви“.

Головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов заявив, що відсутність НАТО на Донбасі – це умова висунута Росією.

“Історія полягає в тому, що миротворцями не повинні бути солдати НАТО. Жодної країни НАТО. Це умова Росії, вона прийнята. Але, з іншого боку, там можуть бути шведи, вірмени і так далі – це складна конструкція, яка повинна йти одночасно з виведенням і російських радників, давай назвемо це так, і незаконних збройних формувань, – і української армії”, – зазначив він.

За його словами, “тема йде про те, щоб миротворці були введені не на розмежування (лінію дотику. – ред.), а всюди”.

Як відомо, Україна наполягає на перекритті неконтрольованої частини російсько-українського кордону, оскільки РФ саме через неї поставляє зброю, російських військових і боєприпаси на окупований Донбас.

Пункт про взяття контролю над кордоном є у мінських угодах. Проте позиції України і Росії розходяться в питанні, який з пунктів має бути виконаний раніше.

Раніше, президент РФ Володимир Путін заявляв, що він не проти розміщення “блакитних шоломів” по всій території Донбасу.

Проте під час виступу на Генасамблеї ООН міністр ЗС Росії Лавров сказав, що РФ наполягає, що миротворча місія ООН на сході України повинна обмежуватися охороною представників місії ОБСЄ, а речник МЗС РФ Захарова зяавила, що російська влада прораховуює ризики щодо надання США летальної зброї Україні, а розміщення місії ООН по всій території Донбасу вважає неприпустимим.

Спецпредставник державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що введення миротворчої місії на Донбас зробить можливим проведення там виборів, передбачених Мінськими угодами.

Читайте також: Чому українцям краще позбутися ілюзій про миротворців ООН вже зараз

або Миротворці на Донбасі: варіанти і наслідки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE