Politerno > Україна і світ > Організатора замаху на Бабченка арештували

Організатора замаху на Бабченка арештували

  • 31 Травня, 2018
  • 1396 Переглядів
  • 0

Суд заарештував Бориса Германа, підозрюваного в організації “вбивства” журналіста Аркадія Бабченка.

Відповідне рішення ухвалила суддя Вікторія Світлицька в четвер.

“Клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного… запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – йдеться в рішенні.

Можливість внесення застави рішення суду не передбачає.

Таким чином, суд задовольнив клопотання обвинувачення.

Протягом 5 діб ухвалу можна буде оскаржити.

Сьогодні під час засідання у Шевченківському суді підозрюваний в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка пдозрюваний в організації замаху Борис Герман заявив, що працює на українську контррозвідку і назвав замовника вбивства Бабченка.

30 травня СБУ оприлюднила два відео із затриманням замовника вбивства Аркадія Бабченка та фрагментом розмови між замовником та виконавцем.

Як повідомлялось, інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Пізніше в СБУ повідомили, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

За версією слідства російські спецслужби через посередника в Україні замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка колишньому учаснику АТО.

У міжнародній недержавній організації “Репортери без кордонів” обурені спецоперацією Служби безпеки із інсценування вбивства Аркадія Бабченка.

Екс-високопосадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер заявив про можливі наслідки спецоперації «Бабченка» для української влади.

Також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір розкритикував інсценування українськими спецслужбами вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Сьогодні увечері стало відомо, що учасник АТО Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем “вбивства”російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченко.

У той же час, журналіст і публіцист Аркадій Бабченко розповів, що він не знає, чому СБУ вирішила інсценізувати його вбивство, хоч мала вже достатньо доказів для затримання підозрюваного.

Читайте також: Як СБУ “воскресила” Бабченка і якими будуть наслідки спецоперації

або Врятував журналіста виключно збіг обставин, а не спецоперація Грицака: “вбивця” Бабченка сам здався СБУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE