Politerno > Україна і світ > На арсеналі біля Ічні зросла інтенсивність вибухів

На арсеналі біля Ічні зросла інтенсивність вибухів

  • 12 Жовтня, 2018
  • 1360 Переглядів
  • 0

На 6-му арсеналі біля Ічні дещо зросла інтенсивність вибухів залишків боєприпасів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

“У зв’язку із посиленням вітру спостерігається роздування осередків тління на технічній території, внаслідок чого дещо зросла інтенсивність вибухів залишків боєприпасів, розкиданих на території арсеналу”, – повідомили у відомстві.

Вказується, що на технічній території продовжують працювати пожежні танки, інженерні машини розгородження та пожежна техніка.

“Авіацією ДСНС здійснено 14 скидів води на осередки тління”, – заявили в Міноборони.

15 груп розмінування здійснюють очищення адміністративної території арсеналу.

В Міноборони повідомили, що у населених пунктах поблизу арсеналу продовжують працювати 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою очищення місцевості, доріг та під’їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

Вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися під ранок 9 жовтня. впродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

Як повідомлялось, на всій території України посилено охорону та оборону складів і арсеналів зберігання боєприпасів. Люди, які постраждали у результаті вибухів біля Ічні, ночують у спортзалах на матах, волонтери збирають допомогу – потрібні дитячі памперси, теплі дитячі речі, матраци та ковдри.

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що перед пожежею на 6-му арсеналі Міністерства оборони біля Ічні зберігалося 69,5 тисяч тон боєприпасів, із яких використовувати повноцінно можна було 43 тисячі тон.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що після того як були опитані військовослужбовці, версія про службову недбалість щодо подій на військовому арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області відпала.

Нагадаємо, 9 жовтня близько 3:30 ночі, неподалік від смт Дружба на південь від Ічні в Чернігівській області сталася детонація на великих складах боєприпасів. 

Також стало відомо, що починаючи з 2014 року, Міністерство оборони України не встигає реалізовувати бюджетні програми підтримки арсеналів. Станом на вересень цього року із півмільярда гривень, виділених на програму “Утилізація боєприпасів та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ” чиновники встигли освоїти менше третьої частини – 153,9 мільйонів гривень.

Лідер Руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що відповідальним за вибухи на військових складах в Україні є вище військове керівництво країни.

Т.в.о. голови Нацполіції перший заступник Сергія Князєва В’ячеслав Аброськін заявив, що слідство розглядає основною версією пожежі на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині дії російської диверсійної групи.

У свою чергу, президент Петро Порошенко зазначив, що потрібно перевірити всіх, хто охороняв частини в ніч, коли сталися вибухи на складах в Ічні.

У партії “Батьківщина” заявили, що союзники не поспішають давати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на складах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE