Politerno > Україна і світ > НАБУ має відсторонити детективів із розслідування Bihus.info – Рада громадського контролю

НАБУ має відсторонити детективів із розслідування Bihus.info – Рада громадського контролю

  • 12 Березня, 2019
  • 1182 Переглядів
  • Comments Off

Директор НАБУ Артем Ситник має негайно відсторонити підозрюваних у покриванні корупції в оборонці співробітників відомства та провести щодо них службове розслідування.

Про це йдеться у заяві Ради громадського контролю НАБУ.

“НАБУ – один з нових антикорупційних органів, який ще має довести суспільству свою інституційну спроможність, а сила інституцій полягає у рівних правилах та процедурах для всіх, а також у швидкому та чіткому реагуванні на зовнішні та внутрішні виклики”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме таким викликом стала можлива участь у покриванні корупції в оборонній сфері одразу декількох співробітників НАБУ, про що йшлося у журналістському розслідуванні.

“І саме тому задля збереження НАБУ, як інституції, Рада громадського контролю НАБУ закликає директора Національного бюро Артема Ситника, не чекаючи на результати офіційного розслідування, відсторонити від виконання обов’язків першого заступника Директора НАБУ Гізо Углаву, заступника керівника Третього відділу І підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олега Борисенка та детектива Третього відділу І підрозділу Головного підрозділу детективів НАБУ Дмитра Литвиненка та негайно ініціювати службове розслідування щодо цих працівників”, – сказано у заяві.

Також додається, що РГК НАБУ негайно ініціює позачергове засідання за участю Директора НАБУ Артема Ситника, а також згаданих працівників Національного антикорупційного бюро із витребуванням копій усіх згаданих у програмі документів.

Як повідомлялось, з розслідування “Bihus.info” випливає, що усі слідчі органи, які мали б розслідувати розкрадання на оборонці, знали про нього і закривали справи за хабарі.

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко вимагає детально розслідувати нові факти корупції найвищого керівництва держави та силових структур на війні, які напередодні були оприлюднені ЗМІ.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE