Politerno > Україна і світ > Мітинг Порошенка в Києві: “піонерські табори” бюджетників, заглушка мобільного зв’язку та роздача готівки (Відео – Фото)

Мітинг Порошенка в Києві: “піонерські табори” бюджетників, заглушка мобільного зв’язку та роздача готівки (Відео – Фото)

  • 17 Березня, 2019
  • 2790 Переглядів
  • Comments Off

У Києві 17 березня відбувся мітинг Петра Порошенка, на який звезли публіку з різних регіонів України. Очікувано людям платили за присутність на виступі чинного президента.

Цікаво, що в офіційних джерелах інформації про захід не було. Про нього стало відомо з Facebook, де створили сторінку лише з деякими подробицями. У штабі президента запевняють, що інформували людей про акцію в агітнаметах Порошенка.

Всі центральні вулиці і під’їзди до них були перекриті правоохоронцями. Перед чинним президентом на сцену виходили Мустафа Джемілєв, Ада Роговцева, Віталій Кличко. Музичну частину програми забезпечив гурт Kozak System.

Журналісти і артисти з місця події відзначили проблеми з роботою апаратури, зокрема трансляційної і пристроїв мобільного зв’язку. Відтак, стало зрозуміло, що спецслужби навмисно використовують “заглушку”.

Всередині натовпу – безліч звезених людей, яким адміністратори вказують маршрути і план дій: “Проходимо всередину! Аплодуємо! Тримаємо гарний настрій! П’ємо і їмо після!”.

Людей в буквальному сенсі “ведуть”, всіх попереджають про провокаторів, яких “росіяни обов’язково проведуть на мітинг, будьте готові. Їм заплатили величезні гроші”, – вселяють страх організатори.

За кожним автобусом (на яких привезли людей) закріплена така людина. Вони і водять людей в стилі “піонерських таборів” всередині периметра масовки”, – інформує Страна.ua.

Кореспондент видання повідомляє, що більшість учасників заходу забезпечила Оболонська організація БПП.

На мітингу розповіли, що з Дніпра був причіпний вагон, в якому привезли актив з тамтешньої обладміністрації.

Також стало відомо, що масовка майже повністю складається з людей, що живуть в Київській областях – в тих містах і селах, куди не приїхав Порошенко в своєму передвиборному турі.

Перед сценою, традиційно вишикувалась група людей з прапорами України і партійними знаменами. Це найбільш лояльні та перевірені громадяни, яких пропускали під сцену лише по списках. Їх очепив ланцюг поліції. За ним стояла решта публіки.

Петро Порошенко вийшов на сцену о 12:10 разом з дружиною Мариною. Риторика президента та сама: віра, мова, армія, “Не дамо Путіну загарбати Україну” і т. п.

В кінцевому підсумку “зустріч з Порошенком” на Михайлівській увінчалася кількома скандалами. По-перше – це велика кількість проплаченою масовки, яку звезли в основному з Київської області.

По-друге – сутичка і напад на активістів, які вийшли на антипрезидентську акцію. Третє – це величезна кількість охорони і заходи безпеки, які дотримувалися протягом заходу.

Акція протесту під час виступу президента:

Відео нападу на активістів:

Мітингувальників з плакатом проти Порошенка взяли в кільце молоді хлопці зі стрічками в забарвлення прапора України. Їх було близько 15 осіб, всі віком 17-23, одягнені в чорний колір. В кінцевому підсумку вони забрали плакат у активістів.

Розраховуватись з проплеченою масовкою мали “сотники” у білих головних уборах. Втім, як виявилось, аби процес роздачі грошей не потрапив випадково на камери чи у ЗМІ, людям, зокрема, тітушкам пообіцяли заплатити на банківські карти. Сума – від 350 до 700 грн в залежності від поставлених завдань.

Блогер Данило Яковлев зафільмував, як молодики чекають на гроші. Він звернувся до поліції, яка чергувала у центрі столиці з проханням вплинути на тітушок, які йому погрожували і намагались розбити телефон. Окрім того, він просив поліцію звернути увагу на факт підкупу виборців. Однак правоохоронці проігнорували його звернення. Зокрема він розповів, як його товариш з військового ліцею змушували йти на мітинг Порошенка.

Додамо, що молодики “порохоботи” навіть не підтримують Порошенка. Принаймні про це свідчить їхня реакція на запитання блогера.

 
 

Читайте також: Скупка для Петра: Розподіл округів та імена організаторів

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE