Politerno > Україна і світ > “Справа Гандзюк”: голова Херсонської ОДА написав заяву про відставку

“Справа Гандзюк”: голова Херсонської ОДА написав заяву про відставку

  • 6 Квітня, 2019
  • 1267 Переглядів
  • Comments Off

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, який може бути причетний до вбивства активістки Катерини Гандзюк, подав у відставку з займаної посади за власним бажанням.

Заяву Гордєєва на ім’я президента України 6 квітня опублікував на своїй сторінці у Facebook нардеп від БПП Олександр Співаковський.

Відповідно до оприлюдненого документу, заяву написано 5 квітня.

Як повідомлялось, ініціатори спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” вимагали, щоб президент Петро Порошенко звільнив з посади голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва через причетність до вбивства активістки.

28 березня в Херсоні активісти на підтримку ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк” закидали петардами приватний будинок заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука. Згодом активісти перемістились під Херсонську ОДА вимогою розслідувати причетність до вбивства активістки Катерини Гандзюк очільника Херсонщини Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука, який тимчасово відсторонений від посади. Вони запустили салюти і розлили кров під будівлею.

Також стало відомо, що заступник голови Херсонської облдержадміністрації просив підозрюваного в організації убивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна “якось покарати” активістку та обіцяв заплатити за це.

Також, екс-помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE