Politerno > Україна і світ > Мангер розкритикував Порошенка за намір звільнити Гордєєва

Мангер розкритикував Порошенка за намір звільнити Гордєєва

  • 7 Квітня, 2019
  • 1275 Переглядів
  • Comments Off

Голова Херсонської облради Владислав Мангер засудив намір президента Петра Порошенка звільнити голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва через наполягання активістів.

Про це підозрюваний ГПУ у вбивстві Катерини Владислав Мангер написав у неділю на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що представники ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” повідомили, що отримали запевнення Порошенка в тому, що відставка Гордєєва буде задоволена.

“Отже, голова ХОДА буде звільнений президентом не з причин професійної діяльності, а тому, що… купка “активістів” наполягла на цьому”, – обурюється Мангер.

“Потурати лише якійсь купці осіб, більшість з яких, я впевнений, Катерину навіть не знали, це, як мінімум, неправильно. Я не прихильник “Солідарності” – це очевидно. Але Ваше рішення навіть у мене, опозиціонера, викликає подив. Звільнити Гордєєва лише з примусу спільноти “ХЗКГ?” – це зрада людини, яка вірно Вам служила!”, – звернувся він до Порошенка.

Мангер також вважає, що своїм рішенням президент дав можливість “будь-якому угрупованню, що називає себе “активістами”, вирішувати питання державного значення, призначати свою владу і впливати на уряд”.

“Якщо ми будемо продовжувати слідувати подібним методам, нам ніколи не побудувати міцну державу, в якій буде комфортно жити всім, а не тільки тим, хто більш горлатий, нахабний і безпринципний”, – написав голова облради.

Нагадаємо, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, який може бути причетний до вбивства активістки Катерини Гандзюк, подав у відставку з займаної посади за власним бажанням.

Як повідомлялось, ініціатори спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” вимагали, щоб президент Петро Порошенко звільнив з посади голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва через причетність до вбивства активістки.

28 березня в Херсоні активісти на підтримку ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк” закидали петардамиприватний будинок заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука. Згодом активісти перемістились під Херсонську ОДА вимогою розслідувати причетність до вбивства активістки Катерини Гандзюк очільника Херсонщини Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука, який тимчасово відсторонений від посади. Вони запустили салюти і розлили кров під будівлею.

Також стало відомо, що заступник голови Херсонської облдержадміністрації просив підозрюваного в організації убивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна “якось покарати” активістку та обіцяв заплатити за це.

Також, екс-помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE