Politerno > Україна і світ > Коломойський назвав Порошенка своєю маріонеткою і відкрив причину націоналізації Приватбанку

Коломойський назвав Порошенка своєю маріонеткою і відкрив причину націоналізації Приватбанку

  • 18 Квітня, 2019
  • 7502 Переглядів
  • Comments Off

Олігарх Ігор Коломойський розповів, у чому була вигода Петра Порошенко при націоналізації Приватбанку і назвав президента своєю маріонеткою.

Про це бізнесмен сказав в інтерв’ю “Економічній правді”, відповідаючи на питання, чи ослаб вплив діючого Президента на суди.

“Ні. Він просто моя маріонетка, і в останній місяць перед завершенням його повноважень буде виконувати все, що йому буде сказано. Він же вважав, що хтось його маріонетка. Я вважаю, що він моя маріонетка. Робитиме все, що йому говорять. Щоб спокутувати свою провину”, – сказав він.

“Це довга історія. Гонтарева і Рожкова (Валерія Гонтарєва очолювала НБУ на момент націоналізації Приватбанку, і Катерина Рожкова – заступник голови НБУ – ЕП) доповіли йому, що в заставах Приватбанку є акції “1+1 Продакшн”, – стверджує Коломойський.

За його словами, до цього Порошенко з 2015 року вів тривалі переговори з Ігорем Суркісом про те, щоб купити у нього 25% акцій телеканалу, і був готовий заплатити близько 200 млн доларів.

Коломойський вважає, що Гонтарева запропонувала “забрати Приватбанк”, що дозволило б Порошенку отримати блокуючий пакет.

“Але “1+1 Продакшн”- це не компанія, на якій ліцензія, а яка просто робить контент. Це звичайна продюсерська компанія. Його неправильно інформували, він – дурень – не розібрався”, – сказав Коломойський.

“У 2016 році він нічого не отримав. Коли розібралися, що це не те, за чим вони йшли, то Порошенко так кричав на Гонтареву, що викликали швидку допомогу. Він кидався на неї всім, що у неї на столі було і обзивав останніми словами…”, – розповів Коломойський.

“Порошенка обдурили. Замість того, щоб нормально купити у Суркісів пакет акцій, він у блуд вліз”, – резюмував олігарх.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного “Приватбанку” з ринку за участю держави.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного “Приватбанку” з ринку за участю держави.

Громадський рух “Чесно” заявив, що колегія суддів, яка визнала незаконною націоналізацію “ПриватБанку” та задовольнила позов мільярдера Ігоря Коломойського до Нацбанку та Кабінету міністрів, недоброчесна.

У Зеленського так відреагували на рішення щодо “Привату”: То, хто маріонетка Коломойського?

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман впевнений, що рішення про визнання націоналізації Приватбанку незаконною буде оскаржене.  

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова на прес-брифінгу заявила, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський не отримає компенсацію за націоналізацію фінансової установи, оскільки не зможе довести в суді факт заподіяння йому збитків.

Президент Петро Порошенко провів засідання РНБО, під час якого роздав керівникам міністерств і правоохоронних органів доручення, пов’язані із визнанням незаконною приватизації “Приватбанку”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE