Politerno > Україна і світ > Кричав і переходив на особистості: “слуги” розповіли про зустріч з Єрмаком

Кричав і переходив на особистості: “слуги” розповіли про зустріч з Єрмаком

  • 18 Березня, 2020
  • 1015 Переглядів
  • 0

На зустрічі нардепів від “Слуги народу” та глави Офісу президента Андрія Єрмака щодо консультативної ради в ТКГ спільно з представниками ОРДЛО було мало конструктиву, а Єрмак переходив на особистості та “наїжджав” на нардепів.

Про це УП розповіли співрозмовники у “Слузі народу”, стаття УП.

Зустріч “Слуги народу” та Єрмака терміново організували після того, як 60 нардепів фракції виступили із заявою проти створення консультативної ради в ТКГ за участі представників ОРДЛО.

Один із підписантів заяви розповів УП, що до публічного демаршу “слуг народу” комунікації з Офісом президента та Єрмаком не було і така зустріч навіть не планувалась.

За його словами, п’ятничну зустріч важко назвати конструктивною.

“Комунікації з Єрмаком та Офісом президента не було, бо вони не виходили на контакт. Коли почався дим від нашої заяви, всіх запросили на зустріч до Єрмака. Але навіть на зустрічі, на жаль, все було в стилі “немає зради, а ви – розкольники… Єрмак переходив на особистості, наїхав на кількох депутатів. На Потураєва, на Ткаченка, на Лізу Ясько, коли вона взяла слово. Єрмак кричав, що це не його “зрада”, а просто їхні політичні амбіції”, – зазначив один з підписантів заяви.

На думку ще одного депутата “СН”, який був на зустрічі з главою ОП, “Єрмак напружився, бо подумав, що це наїзд на нього особисто. Але це так не є”.

Як переказують учасники розмови, суть діалогу, крім взаємних образ, зводилась до того, що Єрмак пояснював, для чого українська делегація ініціювала створення “консультативної ради” з представниками ОРДЛО. У відповідь депутати намагались йому пояснити, що вони мають дізнаватись про стратегію влади до того, як про неї пишуть ЗМІ.

“Єрмак пояснив суть нашої гри у Мінську, і ми йому сказали, що вважаємо її дуже ризикованою. Тут потрібна філігранна і дуже злагоджена робота всієї влади. А ми дізнаємось про все з газет. Так воно точно не злетить”, – додав інший учасник зустрічі.

Читайте також: Сенцов порівняв Зеленського із Путіним і натякнув, що в Україні вдосталь старих покришок

Нагадаємо, 13 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України. Україна узгодить з представниками терористичних організацій “ЛДНР” питання децентралізації та проведення місцевих виборів.

Раніше відомо стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб’єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Рада складатиметься із 10 представників влади України та 10 представників від ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

При цьому він наголосив, що це не кроки, які створюють правове поле для визнання представників ОРДЛО. Рішення про створення відповідної ради ще не прийнято, але це питання вирішиться під час наступної зустрічі ТКГ у Мінську. 

Єрмак не зміг відповісти, хто саме буде представляти ОРДЛО у відповідній “консультативній раді”. 

У цей самий день, у Києві на Банковій, під Офісом президента, кілька сотень людей протестували проти визнання бойовиків на Донбасі суб’єктом переговорів.

14 березня, з нагоди Дня добровольця, на Михайлівській площі у Києві зібралися кілька тисяч людей. Вони вирушили до урядового кварталу, щоб передати владі список вимог.

В Офісі президента відбулася зустріч глави відомства Андрія Єрмака та нардепів фракції “Слуга народу”. Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що консультативна рада з представниками ОРДЛО дозволить українській владі консультуватись у Мінську не з бойовиками, а з проукраїнськими мешканцями Донбасу.

Такожстало відомо, що депутати монобільшості, які виступили проти капітулянтських протоколів у Мінську, обговорюють можливість створення нової депутатської групи в складі фракції.

Багато нардепів з фракції “Слуга народу”, які виступали проти створення консультативної ради в ТКГ за участю представників ОРДЛО, змінили свою думку після зустрічі з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Читайте також: Назустріч Путіну. Єрмак “впарює” бойовиків ЛДНР під виглядом “українців ОРДЛО”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE