Politerno > Україна і світ > Альтернатива російському газу: США постачатимуть в Україну ЗПГ

Альтернатива російському газу: США постачатимуть в Україну ЗПГ

  • 27 Травня, 2020
  • 928 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів України підписав меморандум про співпрацю з американською компанією Louisiana natural gas Exports, Inc. щодо поставок зрідженого газу в Україну з США. Обсяг таких поставок складе 5,5 млрд кубічних метрів на рік.

Меморандум також передбачає розширення потужностей української газотранспортної системи, в тому числі будівництво та експлуатацію такої інфраструктури між Україною та Польщею.

Як повідомив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко, ціна ЗПГ буде визначатися відповідно до ринку Henry Hub.

Раніше екс-заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Костянтин Чижик повідомив, що уряду США і України домовилися про постачання ЗПГ в Україну з подальшою його транспортуванням до європейських країн через хаб на базі українських підземних сховищ (ПСГ).

За його словами, мова йде про повномасштабний проект, який дозволить посилити енергетичну і геополітичну незалежність європейських країн від Російської Федерації, а також буде мати великий економічний ефект. Однак, за його прогнозами, для запуску проекту в повному обсязі буде потрібно від двох до трьох років через обмежені можливості польської сторони приймати заявлений обсяг газу.

Нагадаємо, 31 вересня представники США, Польщі та України підписали угоду щодо співпраці з метою посилення регіональної безпеки газопостачання.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE