Politerno > Україна і світ > За зверненням нардепки відкрито справу через кнопкодавство під час призначення Шкарлета

За зверненням нардепки відкрито справу через кнопкодавство під час призначення Шкарлета

  • 18 Січня, 2021
  • 611 Переглядів
  • 0

Офіс генпрокурора відкрив провадження за кнопкодавство у Верховній Раді під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки. 

Про це повідомила народна депутатка з “Голосу” Інна Совсун. 

 

“За моєю заявою Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Сергія Шкарлета! У матеріалах вказано, що картка Григорія Суркіса від ОПЗЖ проголосувала “за”, хоча самого Суркіса в залі не було”, – написала Совсун у Facebook.

Вона зазначила, що це правопорушення, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування доручили провести Державне бюро розслідувань.

“Це рішення — це ще не відновлення справедливості, але вже перший крок до цього. Голосів за призначення міністра освіти й науки у Верховній Раді не було, тепер це мають довести правоохоронні органи”, – додала Совсун.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Ради підтримала призначення Шкарлета, хоча профільний комітет із питань освіти двічі не підтримав подання про його призначення.

Присягу про вступ на посаду міністра Шкарлет складав під крики “Ганьба!”, адже його звинувачували у плагіаті в наукових роботах, праці на Партію регіонів та “крило” колишнього міністраосвіти та науки Дмитра Табачника.

Під час години запитань до уряду у парламенті прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Сергій Шкарлет призначений на посаду міністра освіти та науки згідно з чинним законодавством, попри звинувачення на його адресу в плагіаті з боку освітянської спільноти. Він послав незгодних з цим призначенням до суду.

У відповідь на призначення міністром освіти Сергія Шкарлета кілька студентських організацій заявили про проведення акції протесту.

Видання “Бабель” опублікувало ефірні тези нардепів від “Слуги народу” за 17-18 грудня, які опинилися в розпорядженні редакції. Вони досить цікаві і показові, і зачіпають кейси міністерських призначень (в тому числі Шкарлета), справи Тетяни Чорновол, смерті мера Харкова Геннадія Кернеса, майбутнє глави НАБУ Артема Ситника і загальні підсумки року.

Комітет ВР з питань регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали щодо “кнопкодавства” під час голосування за призначення міністром освіти та науки Сергія Шкарлета, бо це питання “не належить до відань комітету”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE