Politerno > Україна і світ > Прийнятий закон про референдум – це позбавлення людей можливості визначати державну політику – Тимошенко. ВІДЕО

Прийнятий закон про референдум – це позбавлення людей можливості визначати державну політику – Тимошенко. ВІДЕО

  • 26 Січня, 2021
  • 1035 Переглядів
  • 0

Фракція “Батьківщина” не підтримала закон про народовладдя, адже згідно з нормами та процедурами, які прописані у ньому, люди не зможуть домогтися референдуму з питань, які їх справді турбують.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час обговорення поправок до законопроєкту №3612 про народовладдя через всеукраїнський референдум.

 

Юлія Тимошенко нагадала, що головне зобов’язання президента, яке він брав перед суспільством, було запровадження народовладдя. Він переконував, що кожне важливе питання буде спочатку прийматися на референдумі народом і лише потім втілюватиметься в життя.

«Минуло два роки. Аж поки був внесений закон про народовладдя. Не першим, як було обіцяно. І в редакції, за якою народ провести референдум не зможе ніколи», – обурилася Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що команда «Батьківщини» внесла понад триста правок для того, щоб дати людям можливість визначати політику держави.

«На жаль, більшість цих правок не врахована. На голосування виноситься закон професійно непридатний, зроблений таким чином, щоб люди не могли пробитися через цю стіну», – застерегла Голова партії.

«Це ілюзія народовладдя, це абсолютна його імітація. Тому ми маємо розробити та ухвалити чесний закон про референдум, що нарешті дасть людям реальну можливість впливати на курс країни, який понад 70 відсотків громадян вважають хибним», – наголосила Юлія Тимошенко.


Нагадаємо, 26 січня парламент підтримав у другому читанні президентський законопроєкт про всеукраїнський референдум, який передбачає можливість електронного голосування.

На початку червня минулого року президент Зеленський вніс до Верховної ради законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум, але його текст був відсутній.

У передвиборчій програмі Володимир Зеленський обіцяв закон “Про народовладдя”.

29 серпня Зеленський подав відповідний законопроєкт у Верховну Раду. У ньому передбачені зміни до Конституції.

Нині право законодавчої ініціативи належить президенту, Кабінету міністрів, народним депутатам. Зеленський пропонує додати до цього переліку “народ”.

3 вересня парламент направив законопроєкт до Конституційного суду.

КС постановив, що президентський законопроєкт про законодавчу ініціативу народу відповідає Конституції, але необхідно конкретизувати положення про законодавчу ініціативу народу.

Сьогодні стало івідомо, що нардепам від “Слуга народу” пригрозили виключенням з фракції, якщо вони не голосуватимуть за законопроєкт президента про процедуру референдуму.

Читайте про законопроєкт від Зеленського: Що Зеленський пропонує у законі про референдум



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE