Politerno > Україна і світ > Кандидатуру Вітренка на посаду першого віцепрем’єра – міністра енергетики знову провалили

Кандидатуру Вітренка на посаду першого віцепрем’єра – міністра енергетики знову провалили

  • 28 Січня, 2021
  • 1207 Переглядів
  • 0

Народні депутати не підтримали кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єра-міністра енергетики, попри рекомендацію Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Дані поіменного голосування “про процедуру розгляду питання про призначення Вітренка Юрія Юрійовича Першим віце-прем’єр-міністром України – Міністром енергетики України” з’явилися на сайті Верховної ради.

“За” проголосували 223 народні обранці. Проти – 3, утрималися – 91. Усього в залі було – 359 депутатів.

За кандидатуру Вітренка проголосували 194 члена фракції “Слуга народу”, проти – 0, утрималися – 3, не голосували – 17, відсутні – 32.

Також, на засіданні Верховної Ради 28 січня Юрія Вітренка з другої спроби не призначили першим віцепрем’єром – міністром енергетики.

За проголосували 204 депутати, проти – 45, утрималось – 62, не голосували – 38.

Кандидатуру підтримали фракція “Слуга Народу” – 177 голосів, “Довіра” – 18 голосів та позафракційні депутати – 9 голосів. “Проти” голосувала “Батьківщина” – 17 “проти” та “Опозиційна платформа-За життя” – 21 “проти”.

“Європейська солідарність”, “Голос” та “За майбутнє” утримались.

Під час виступу у залі, Вітренко також відзвітував щодо результатів роботи з моменту призначення в.о. міністра енергетики. За його словами, зокрема, була погашена заборгованість перед шахтарями, монетизовано пільги для споживачів з електроопаленням та підписані угоди з іноземними інвестиціями у власний видобуток газу в Україну.

Також у відповідь на питання щодо того, чи вистачить бюджету на фінансування субсидій внаслідок нещодавного підняття тарифів, Вітренко заявив, що “поки субсидій вистачає на всіх людей”, проте після опалювального сезону буде переглядатися питання, чи необхідні міністерству додаткові кошти.

Як повідомлялося, 17 грудня Юрію Вітренку у Верховній Раді не вистачило 40 голосів за призначення першим віцепрем’єром – міністром енергетики України.

На позачерговому засіданні 21 грудня Кабмін призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики – на нього також поклали тимчасове виконання обов’язків міністра.

Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції “Слуга народу” просив підтримати Юрія Вітренка під час голосування у Раді на посаду міністра енергетики, як найбільш незалежного кандидата.

Нардеп Гео Лерос заявив, що депутатам від “Слуги народу”, які в грудні не підтримали призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, не виплатили частину зарплати в конверті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE