Politerno > Україна і світ > США планують поставити Україні зброю у разі конфлікту з РФ – WSJ

США планують поставити Україні зброю у разі конфлікту з РФ – WSJ

  • 20 Квітня, 2021
  • 681 Переглядів
  • 0

США розробляють план передачі Україні ряду видів озброєнь в разі конфлікту з Росією, але ці заходи поки не затверджені американським президентом Джо Байденом. 

Про це йдеться в статті, опублікованій у вівторок в електронній версії газети The Wall Street Journal.

За словами джерела видання, співробітники адміністрації Байдена готують можливість надання летальної і нелетальної військової допомоги Україні в разі російської атаки. За відомостями видання, такі поставки можуть включати протитанкові, протикорабельні і протиповітряні системи. Байдену даний план поки не представили на затвердження. У матеріалі наголошується, що адміністрація також розглядає можливість введення додаткових економічних санкцій проти Росії.

Як стверджується в публікації, посадові особи США вважають, що в районі кордону з Україною знаходяться близько 80 тис. російських військових. У статті наводиться коментар українського міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. За його словами, через кілька тижнів сумарна чисельність військових РФ на кордоні перевищить 120 тис.

Вашингтон поставляв Києву озброєння і направляв фахівців для навчання армії. В рамках військової допомоги Україні в 2017 і 2018 роках було виділено по $ 350 млн, в 2019 році – $ 300 млн, в 2020 році – $ 250 млн.

На початку січня цього року у сенаті США республіканці приєдналися до демократів, щоб подолати президентське вето, підтримавши законопроєкт про оборонний бюджет, проти якого виступив Трамп лише за кілька тижнів до того, як він покине свій пост.

Адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа схвалила продаж Києву летального зброї – Україна почала отримувати протитанкові комплекси Javelin. У березні військове відомство США оголосило про надання Україні чергового пакета військової допомоги в розмірі $ 125 млн. До нього увійшли, в тому числі два патрульних катери Mark IV.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE