Politerno > Україна і світ > Зеленський вніс законопроєкт про деолігархізацію у Раду: що він передбачає

Зеленський вніс законопроєкт про деолігархізацію у Раду: що він передбачає

  • 2 Червня, 2021
  • 710 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту проєкт закону про деолігархізацію.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, законопроєкт “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” зареєстровано за №5599 і визначено президентом, як невідкладний.

Текст документа на сайті парламенту поки що відсутній. Однак, як уточнили в прес-службі президента, документ містить визначення так званих олігархів – осіб, які мають значний вплив в господарському і політичному житті країни, які також контролюють основні сегменти медійного простору.

“Законопроєкт не порушує основних прав людей, що підпадають під визначення олігарха, а лише визначає коло цих осіб і встановлює правила їх прозорих взаємовідносин з представниками влади. Він, зокрема, регламентувати зустрічі та інші взаємини представників органів влади з особами, які володіють значними активами”, – сказано в повідомленні.

Запропонований президентом закон матиме обмежений термін дії – 10 років. “Він має стати першим кроком до ліквідації олігархічної системи в Україні. На його основі будуть розроблені антитрастові закони, закон про лобізм та інші нормативно-правові акти, що переформатують економічні й суспільні відносини в країні.

Як свідчить досвід інших успішних країн, усунення монопольного становища низки обраних осіб дасть поштовх розвитку середнього класу та пришвидшить розвиток економіки”, – повідомляє прес-служба Зеленського.

Нагадаємо, редакція ZN.UA ознайомилася із текстом проєкту закону “Про олігархів” і дійшла висновку, що з ним не все гаразд.

Радник голови ОП Михайло Подоляк стверджує, що опублікований ZN.UA зміст законопроєкту щодо олігархів не відповідає тексту, який підготували в ОП. Видання заявило, що реакція Подоляка на статтю не змусить журналістів видати своє джерело. Редакція видання ZN.UA в коментарі для “Української правди” заявила, що реакція радника голови ОП Михайла Подоляка на статтю про законопроєкт про олігархів не змусить журналістів видати своє джерело та попросили не дякувати, якщо після їх матеріалу якість документу покращиться. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE