Politerno > Україна і світ > НАБУ просить СБУ надати “плівки Медведчука” для вивчення – Ситник

НАБУ просить СБУ надати “плівки Медведчука” для вивчення – Ситник

  • 8 Червня, 2021
  • 918 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро звернулося до Служби безпеки України щодо надання для вивчення записів розмов нібито за участю народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, які потрапили у ЗМІ.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник у коментарі журналісту “Hromadske” під час форуму Zero Corruption Conference.

“Ми звернулися до СБУ з листом із проханням передати ці записи для того, щоб розглянути можливість їхнього використання. За нашою інформацією, саме вони (СБУ – ред.) робили записи відповідно до законодавства”, – зазначив Ситник.

Раніше в СБУ заявляли, що експерти перевіряють справжність опублікованих у ЗМІ записів.

Журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info заявили, що отримали доступ до десятків годин записів розмов кума Путіна Віктора Медведчука, які свідчать про його зв’язки з російськими посадовцями та бойовиками.

З деяких записів випливає, що вже із червня 2014 року Медведчук “прописався” в Адміністрації тодішнього президента, вів від її імені переговори з бойовиками й нібито був здатен впливати на Петра Порошенка. У “Європейській Солідарності”, яку очолює Порошенко, і в Медведчука заперечували справжність розмови.

Також журналісти опублікували записи, які розкривають історію отримання Медведчуком української частини нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок” (“труби”), причетність до якої Медведчук не раз заперечував.

У третій частині записів Медведчука йдеться про те, як він домовлялася про постачання вугілля від окупантів.

Також опубліковано “плівки”, на яких обговорюється обмін полонених, електроенергія та Крим, який Росія окупувала у 2014 році.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE