Politerno > Україна і світ > СБУ прийшла з обшуками до засновників “Партії Шарія”. ФОТО

СБУ прийшла з обшуками до засновників “Партії Шарія”. ФОТО

  • 8 Червня, 2021
  • 596 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України провела обшуки у засновників громадської організації “Партія Шарія”.

За даними СБУ, вони причетні до розповсюдження у столичному регіоні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміни меж території або державного кордону України і на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Обшуки проводились 8 червня за адресами фактичного проживання двох фігурантів справи: у столиці та у Бучанському районі на Київщині.

Вказано, що під час проведення процесуальних дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовувались у протиправній діяльності, печатку “Партії Шарія” та банківські карти.

Крім того, проведено обшуки у типографії, розташованій у Вінниці, де представники громадської організації друкували продукцію антиконституційного характеру.

Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, підозрюваному в держзраді в Україні Анатолію Шарію анульовано усі литовські документи, його також оголошено персоною-нон-ґрата.

Журналісти виявили сліди прямого фінансування проросійського пропагандиста Анатолія Шарія з Москви.

Шарій близько року володіє віллою вартістю близько мільйона євро у мальовничому каталонському містечку Рода-де-Бара.

Печерський суд заарештував майно підозрюваного у держзраді в Україні проросійського блогера Анатолія Шарія.

У ході досудового розслідування також було виявлено факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації “Партії Шарія”. Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів” Кримінального кодексу. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE