Politerno > Україна і світ > Глава наглядової ради “Нафтогазу” ініціювала відсторонення Вітренка – Кабмін визначиться до липня

Глава наглядової ради “Нафтогазу” ініціювала відсторонення Вітренка – Кабмін визначиться до липня

  • 16 Червня, 2021
  • 640 Переглядів
  • 0

Наглядова рада НАК “Нафтогаз України” ініціювала відсторонення голови правління Юрія Вітренка через припис Нацагентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на заяву Споттісвуд.

“Я скликала позачергове засідання наглядової ради, щоб обговорити відсторонення голови правління. З метою забезпечення дотримання високих стандартів належного корпоративного управління я вважаю, що таке відсторонення відповідає інтересам “Нафтогазу” і України”, – зазначила Споттісвуд.

За її словами, після оприлюднення НАЗК припису Кабміну щодо скасування призначення Вітренка главою “Нафтогазу” вона обговорила ситуацію, що склалася, з акціонером компанії – Кабміном, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і главою Мін’юсту Денисом Малюською.

Вона додала, що Шмигаль зобов’язався прийняти остаточне рішення, в тому числі вирішити питання про припинення терміну дії контракту з Вітренком, упродовж 10 робочих днів з 15 червня, як того вимагає НАЗК.

Споттісвуд також зазначила, що Вітренко відмовився добровільно призупинити виконання своїх обов’язків на цей період. Він також не став проводити будь-які консультації з членами правління чи наглядовою радою щодо свого рішення оскаржити припис НАЗК.

Нагадаємо, у Кабінету міністрів вимагають скасувати як незаконні розпорядження про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” та контракт з ним.

Міністерство юстиції оскаржить припис НАЗК щодо незаконного призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України”. Для цього Мін’юст звернеться до суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE