Politerno > Україна і світ > Попри обіцянки Зеленського, КВБЗ не виготовив жодного пасажирського вагона – чому міст за 1,2 млрд важливіший

Попри обіцянки Зеленського, КВБЗ не виготовив жодного пасажирського вагона – чому міст за 1,2 млрд важливіший

  • 16 Червня, 2021
  • 727 Переглядів
  • 0

Міністерство інфраструктури не закупило жодного пасажирського вагона для оновлення рухомого складу, а обіцянки Зеленського залишаються порожніми словами.

Про це пише Телеграм-канал “Politerno”.

Не дивлячись на зношеність рухомого складу в Україні і публічні обіцянки президента, процес не зрушився.

Крюківський вагонобудівний завод скоротив виробництво на 62,2%. За підсумками січня-травня поточного року КВБЗ виготовив 323 вантажних вагони, в 2.6 рази менше (на 531 одиницю), ніж у відповідний період минулого року.

За травень було вироблено 42 вантажних вагони, в квітні – 90, в березні 121, в лютому – 47.

За п’ять місяців поточного року завод не виготовив жодного пасажирського вагона. У минулому році за цей період було випущено 26 вагонів. За попередньою інформацією, в червні завод буде працювати тільки 13 днів.

За підсумками 2020 КВБЗ вже скоротив виробництво вантажних вагонів на 70% в порівнянні з 2019.

“Обіцянки відродити залізницю і завантажити роботою вітчизняних виробників вагонів так ні до чого не привели, а як на камери обіцяли і навіть терміни виставляли.

У той же час УЗ виділила понад 1 млрд. гривень на будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в Києві. Зокрема, мова йде про будівництво моста з підходами на залізничній ділянці Київ-Московський – Дарниця.

І так, згідно з даними на сайті Zakupki.prom вартість робіт обійдеться в 1 200 347 700,00 грн., а сам аукціон буде проведено 16 серпня.

Ми розуміємо, що на Великому будівництві у Кубракова налагоджена схема відкату, але мабуть варто вже почати витрачати гроші Укрзалізниці за призначенням?“, – підкреслюють автори каналу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE