Politerno > Україна і світ > Поклонська в Кабо-Верде: Влада острова видала США посланця Мадуро

Поклонська в Кабо-Верде: Влада острова видала США посланця Мадуро

  • 17 Жовтня, 2021
  • 770 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін призначив Наталію Поклонську послом Росії в Кабо-Верде.

“Я дуже рада призначенню і такому рішенню нашого президента. Для мене це призначення є довгоочікуваним, є великою честю і відповідальністю перед країною. Наразі в планах дістатися до країни перебування, там роздивитися, познайомитися”, – заявила після призначення Поклонська.

 

Вона розповіла, що хотіла працювати дипломатом, для чого “навчалася в Дипакадемії, написала магістерську дисертацію, пройшла стажування в Міністерстві закордонних справ”.

Також вона додала, що їй подобається ця робота, і що вона обіцяє “гідно виконувати свій обов’язок і представляти свою країну в прекрасній державі Кабо-Верде”.

На питання, чи не вважає вона це призначення засланням, Поклонська заявила, що добивалася цього призначення, і для неї це “велика радість, честь і гордість”.

Після того, як Поклонська в 2014 році перейшла на сторону окупантів і отримала тоді крісло “прокурорки Криму”.

Україна оголосила Поклонську в розшук за держзраду, сепаратизм і захоплення влади.

Офіційний Київ підняв перед урядом Кабо-Верде питання злочинної діяльності Наталії Поклонської. У МЗС України попередили Поклонську, що сховатися не вийде навіть у Африці.

Як повідомило Радіо Свобода з посиланням на суботнє повідомлення радіо Кабо-Верде, влада острова екстрадувала в США громадянина Венесуели, бізнесмена Алекса Сааба, незважаючи на те, що він мав дипломатичний статус посланця Ніколаса Мадуро.

Сааб звинувачується у відмиванні грошей в інтересах режиму венсесуельского президента Ніколаса Мадуро, якого Вашингтон не визнає легітимним главою держави.

Екстрадований мав в Кабо-Верде статус спеціального посланника Мадуро.

Рішення про те, що він може бути виданий США, прийняв у вересні Конституційний суд країни.

Сааб був заарештований за виданим США міжнародним ордером в аеропорту на острові Сал в Кабо-Верде в червні минулого року, коли його літак здійснив посадку для дозаправки на шляху з Венесуели в Іран.

Влада Венесуели оголосила протест, вказавши на дипломатичний статус Сааба, однак суди в Кабо-Верде не прислухалися до цих аргументів.

З новин міжнародної політики: Члени Сейму і Сенату Польщі закликали органи ЄС з прав людини звернути увагу на ситуацію із затриманням в Грузії експрезидента Міхеіла Саакашвілі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE