Politerno > Україна і світ > Саакашвілі прокоментував свого листа до Порошенка та закликав його піти у відставку (Відео)

Саакашвілі прокоментував свого листа до Порошенка та закликав його піти у відставку (Відео)

  • 20 Грудня, 2017
  • 1339 Переглядів
  • 0

Екс-президент Грузії та лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі звернувся до президента Петра Порошенка із закликом добровільно скласти повноваження.

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому на сторінці політика у Facebook у вівторок, 19 грудня.

“Зізнайтеся собі та народу, що ви та ваші соратники не здатні та не хочете міняти Україну на краще. Ваша добровільна відставка – це майже останній шанс подолати політичну кризу, що інакше буде тільки поглиблюватися. Президент, який добровільно пішов у відставку, схиливши голову перед волею народу, може розраховувати на пом’якшення покарання і помилування”, – наголосив Саакашвілі.

“Ваша головна загроза і ворог – ваша нескінченна жадібність, з якою не буде миритися народ України. Якщо ви протягнете до кінця свого президентського строку, ви зробите ще більшу кількість помилок і злочинів. Не забувайте, що вже давно не 1998 рік, коли ви прийшли в політику разом з Медведчуком і Кучмою. Тоді мало кого цікавило, звідки ви взяли свої капітали та чим конкретно ви займалися”, – підкреслив екс-президент Грузії.

Також Саакашвілі прокоментував оприлюднення листа до Порошенка. 

“У листі я пропонував вам разом шукати шляхи вирішення конфлікту. Але замість цього ви опублікували мою особисту записку до вас. Я не проти. У ній немає нічого такого, щоб я хотів приховати. Але цим самим ви показали, що у Вас немає честі”, – додав лідер “Руху нових сил”.

Як відомо, прес-служба лідера “Руху нових сил”  Міхеіла Саакашвілі підтвердила справжність листа, який опублікував прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

“Це лист відповідального політика, який буде розкачувати будку олігархів, але ніколи Україну. Те що Банкова опублікувала цей лист – це слабка позиція”, – вважають представники Саакашвілі.

За твердженнями прес-служби політика, завдяки публікації листа хотіли дискредитувати лідера “РНС”.

“Вони намагалися дискредитувати Михеіла Саакашвілі за допомогою “витоків” інформації начебто він просив пробачення і обіцяв зняти намети біля ВР і припинити марші. Так от це все брехня”, – підкреслили у прес-службі.

Як повідомлялося, лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі 18 грудня підтвердив, що писав листа президентові України Петрові Порошенку з закликом до деескалації конфлікту та початку політичного діалогу.

Раніше ми повідомляли, що Міхеіл Саакашвілі написав приватного листа президенту Петру Порошенку з пропозицією примирення. Про це повідомив голова партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

Перед тим Саакашвілі заявив про необхідність домовитися з президентом України про те, щоб “не розтягувати країну”.

Також стало відомо, що дружина нардепа від фракції “Самопоміч” Єгора Соболєва Марічка Падалко розповіла про брехню Міхеїла Саакашвілі в ефірі програми новин.

Як заявив в інтерв’ю Грузинській службі “Голосу Америки” заявив Майкл Карпентер, колишній заступник помічника глави Пентагону з питань України та Євразії в адміністрації Барака Обами, а нині директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті, протистояння Саакашвілі з владою України йде на користю Кремлю, а сам він не є гідним речником для абсолютно реального обурення українців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE