Politerno > Україна і світ > Свідків у справі Рубана допитали у закритому судовому засіданні – адвокат

Свідків у справі Рубана допитали у закритому судовому засіданні – адвокат

  • 27 Березня, 2018
  • 2157 Переглядів
  • 0

Досудове слідство у справі керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана допитало у закритому судовому засіданні свідків.

Цю інформацію УП підтвердив адвокат Рубана Віталій Погосян.

В Єдиному реєстрі судових рішень міститься ухвала від 14 березня, якою суд дозволив такий допит, посилаючись на “наявність реальної загрози життю та здоров’ю свідка ОСОБА_4, що може унеможливити його допит в суді або вплинути на повноту чи достовірність його показань”.

Погосян підтвердив, що 15 березня під час закритого засідання допитані були четверо свідків. Адвокат припустив, що слідство пішло на цей крок, щоб не викликати свідків на суд по суті.

За інформацією УП, йдеться про військових, яким, за версією прокуратури, Рубан пропонував взяти участь у вчиненні злочину. У поданні на нардепа Надію Савченко вони фігурували як Захарченков О.В., Березень Г.П., Лящ С.В., Кот В.В.

Саме вони, за версією слідства, погодившись на задум Рубана, паралельно повідомили про це в правоохоронні органи і почали співпрацювати з слідством.

В рішенні, яким було схвалено допит одного з них, йдеться про те, що “всі дійсні анкетні дані свідка змінено” у зв’язку з його побоюванням за своє життя та здоров’я.

Читайте також: З мінометом проти Порошенка. Що насправді сталося з Рубаном та чи хотів він ліквідувати президента

Як повідомлялось, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

Згодом суддя оголосив рішення, згідно якого Володимира Рубана, якого затримали при перетині одного з КПВВ на Донбасі, взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Під час засідання суду, Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

12 березня, СБУ провело понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють Росії в проведені антиукраїнських акцій.

Також ми повідомляли про те, що президент Петро Порошенко заявив, що затриманий керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

У свою чергу під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак заявив, що СБУ має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену у керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва.

20 березня Апеляційний суд Києва залишив під вартою керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, підозрюваного у вчиненні низки злочинів проти держави та її громадян.

Як повідомлялось, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють разом з Рубаном спробі здійснити збройний державний переворот.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Читайте також: Як склеювалася справа Савченко, хто нею може скористатись і що це означає для української політики

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE