Politerno > Україна і світ > Ситник з’явився на допит в ГПУ у справі про втручання у вибори президента США

Ситник з’явився на допит в ГПУ у справі про втручання у вибори президента США

  • 10 Травня, 2019
  • 1075 Переглядів
  • Comments Off

Директор НАБУ Артем Ситник у п’ятницю прибув на допит у Генпрокуратуру як свідок у справі про нібито втручання у вибори президента в США.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомив Ситник журналістам перед допитом, офіційно ані він, ані НАБУ повістки не отримували.

“Ця спекуляція йде ще з початку 2017 року, після оголошення результатів виборів президента США… Перед тим, як матеріали “чорної бухгалтерії” (Партії регіонів – ІФ) потрапили в НАБУ, було декілька інтерв’ю з боку тієї людини, яка передала ці матеріали, це колишній генерал СБУ Трепак (екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак – ред.)… Після отримання цих матеріалів до нас надходили запити журналістів на предмет того, чи є прізвище Манафорта (американського політтехнолога Пола Манафорта – ІФ) у цих записах. …виходячи з кількості запитів… Ми дали чітке роз’яснення, було зроблено короткий прес-реліз, в якому було просто сказано, що таке прізвище згадується”, – розповів директор НАБУ.

При цьому він запевнив: “Жодних офіційних листів або міжнародно-правових доручень до якогось правоохоронного чи державного органу США ми не надсилали, на відміну від Генпрокуратури”.

Нагадаємо, наприкінці березня Державне бюро розслідувань розпочало слідчі дії в рамках кримінального провадження про можливе втручання директора НАБУ у вибори президента США.

15 березня в ефірі програми “Право на владу” генпрокурор Юрій Луценко повідомив про заяву від позафракційного народного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передання директором НАБУ Артемом Ситником до США т. зв. чорної бухгалтерії Партії регіонів для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах.

22 березня в НАБУ заявили, що його детективи не збирали і нікому не передавали жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта НАБУ, і спростовують заяву Луценка про їхній можливий вплив на вибори президента США, назвавши його абсурдною спробою дискредитувати бюро.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляв, що у 2016 році мав розмову з Ситником на конференції в Панамі: “Він мені також говорив, що хоче допомогти Гілларі. На моє запитання “Де ти, а де Гілларі?” відповіді не було”.

Генеральний прокурор США Вільям Барр зайнявся обробкою нових відомостей про “зливи” інформації під час президентських перегонів в США українськими чиновниками, спрямовані проти тодішнього голови виборчого штабу Дональда Трампа – Пола Манафорта. “Злив” з України вівся в інтересах кампанії головного кандидата-суперника Трампа – Хілларі Клінтон.

Також стало відомо, що Генпрокуратура днями направить протокол про адміністративне порушення до МВС щодо директора Антикорупційного бюро Артема Ситника. Адмінпротокол стосується відпочинку Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у декларації.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE