Politerno > Україна і світ > “З площини шоу у площину слідства”: троє “слуг народу” хочуть дати свідчення про хабарі

“З площини шоу у площину слідства”: троє “слуг народу” хочуть дати свідчення про хабарі

  • 25 Жовтня, 2019
  • 1135 Переглядів
  • 0

Протягом доби після відкриття провадження за фактом можливого отримання 11 нардепами хабарів, до очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького записалися троє “слуг народу”, щоб надати пояснення.

Про це Холодницький заявив в ефірі програми “Право на владу”.

“За цю добу (після відкриття провадження, – ред.) до мене на прийом записалися декілька осіб, які висловили бажання дати пояснення у цій справі. Це нардепи. Троє. Монобільшості. Перша, хто звернулася – це Ольга Василевська. Я це кажу, бо вона сама вже про це написала (у соцмережі, – ред.)”, – сказав керівник САП.  

Імена інших двох нардепів Холодницький назвати відмовився, відзначивши, що це таємниця слідства.

Керівник САП також пояснив, що провадження про можливі хабарі нардепам відкрили не після звернення нардепів, а за фактом публікації в “Українській правді”. Він нагадав, що джерелом інформації для САП, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, серед іншого, є й інформація у ЗМІ.

При цьому Холодницький відзначив, що станом на вечір 24 жовтня, у САП немає ще прізвищ осіб, яким можна було б оголосити підозру.

Він також під час ефіру уточнив у керівника фракції “Слуги народу” Давида Арахамії, до якого правоохоронного органу він водив свого свідка пропонування хабарів.

Арахамія повідомив, що свідка, нардепа від СН, водив до СБУ.

Після цього Холодницький закликав привести цю людину до НАБУ чи САП, оскільки  нардепи – це їх підслідність.

Він також запропонував членам фінансового комітету прийти і дати пояснення у НАБУ, а також пройти там поліграф.

За словами Холодницького, він хотів би, щоб ця справа з площини шоу перейшла у площину слідства.

Читайте також: Рябошапка саботує справи Майдану і вважає, що злочинної організації Януковича не було – Горбатюк

Нагадаємо, 18 жовтня нардепи на засіданні Комітету податкової політики проголосували “проти” винесення на розгляд Ради доопрацьованого законопроєкту, що ліквідує “схему” з посередниками.

Це стало причиною конфлікту у президентській фракції “Слуга народу” через результати голосування комітету: 

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків. Офіс президента та керівництво партії “Слуга народу” почали вимагати, щоб депутати від партії, які є членами фінансового комітету та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.

Разом із депутатом з фракції “Слуга народу” Олександром Дубінським дослідження на детекторі брехні 23 жовтня в 20:00 пройде голова цієї фракції Давид Арахамія.

23 жовтня САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Також стало відомо, що два народні депутати з одинадцяти виявили готовність свідчити у справі щодо можливого вчинення ними корупційного злочину у справі щодо 30 тис. доларів хабара.

Нардеп від “СН” Олександр Дубінський ввечері в середу, 23 жовтня, пройшов дослідження на детекторі брехні.

Як заявив в інтерв’ю для УП перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко, якщо спочатку стосунки між нардепами у фракції “Слуга народу” будувалися на довірі одне до одного, до президента та ініціатив його Офісу, то тепер доводиться шукати спільні інтереси і домовлятися по кожному питанню.

Згідно з результатами детектора брехні нардеп Ольга Василевська-Смаглюк не брала хабарів за голосування, але їх пропонували членам комітету

Під час брифінгу напередодні проходження перевірки на поліграфі голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що народному депутату запропонували зареєструвати та просунути законопроект, який мав би приховати, але не ліквідувати схему оцінки майна на користь конкретних людей.

Читайте також: ГПУ може вручити підозру Богдану

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE