Politerno > Україна і світ > Суд вирішив відпустити контрабандиста Альперина і повернути йому 77 мільйонів застави

Суд вирішив відпустити контрабандиста Альперина і повернути йому 77 мільйонів застави

  • 22 Травня, 2020
  • 1097 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд не продовжив дію обов’язків підозрюваного в організації контрабандних схем на митниці одеського підприємця Вадима Альперіна.

Про це повідомили в ВАКС і підтвердили в САП, передає Слово і діло“.

“21 травня слідчий суддя ВАКС залишив без задоволення клопотання прокурора САП про продовження терміну дії обов’язків, покладених на одеського бізнесмена (Альперина – ред.), Підозрюваного в зловживаннях на митниці. Повний текст даного рішення буде доступний 26 травня”, – повідомила керівник відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

У свою чергу в САП заявили про незгоду з таким рішенням. На думку прокуратури, рішення про продовження обов’язків Альперина до 23 травня не припинялося, незважаючи на рішення суду про стягнення 35 млн грн застави одеського бізнесмена і збільшення розміру нового застави.

Прокурор САП Роман Симків повідомив, що вони будуть подавати клопотання про покладання обов’язків на Альперина.

У свою чергу суддя-спікер ВАКС Інна Білоус пояснила рішення суду про скасування застави для Альперина тим, що сторона звинувачення обґрунтовувала вину підозрюваного доводами про відмивання ним нелегальних доходів, однак нібито не довела їх злочинне походження.

“Ні в повідомленні про підозру, ні в клопотанні про застосування запобіжного заходу не було опису обставин вчинення початкового злочину, що виключає висновок про злочинне походження коштів, легалізація яких інкримінується підозрюваному”, – цитує суддю прес-служба ВАКС.

Нагадаємо, Вищий аникорупційний суд призначив Вадиму Альперіну, якого підозрюють в організації схеми із розмитненням імпортованих товарів за заниженими цінами, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 70 млн грн застави.

27 листопада НАБУ затримало Вадима Альперіна, коли він з адвокатом прийшов до слідчих. За даними слідства, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну. Схема завдала інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків.

Також ми повідомляли, що Вадим Альперін керував поширенням у ЗМІ дискредитаційних матеріалів щодо слідчих ГУ ДФС у Сумській області та ініціював їх кримінальне переслідування. 

Після того як суд зобов’язав повернути кошти формальним власникам виявилося, що $ 272 тис., які зберігались у прокуратурі Києва – фальшиві.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE