Politerno > Україна і світ > Коболєв більше не керівник “Нафтогазу”, його місце зайняв Вітренко – Бойко знову тимчасово очолив Міненерго

Коболєв більше не керівник “Нафтогазу”, його місце зайняв Вітренко – Бойко знову тимчасово очолив Міненерго

  • 28 Квітня, 2021
  • 820 Переглядів
  • 0

Після того, як Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК “Нафтогаз України”, керівником держкомпанії було призначено колишнього в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка.

Про це повідомляється на “Урядовому порталі”.

Зазначається, що 28 квітня уряд провів засідання загальних зборів акціонерів компанії НАК “Нафтогаз України”. Також повідомляється, що з 28 квітня 2021 року припиняються повноваження незалежних членів Наглядової ради НАК “Нафтогаз України”, представників держави у наглядовій раді НАК “Нафтогаз України”, а також голови правління Коболєва Андрія Володимировича.

“Під час засідання розглянуто звіт про діяльність державної компанії НАК “Нафтогаз України” у 2020 році. Чистий консолідований збиток групи компаній “Нафтогаз” у 2020 році становив 19 млрд грн. При цьому у затвердженому Кабінетом Міністрів фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку.

Відповідний фінансовий план був запропонований самим керівництвом НАК “Нафтогаз України” у грудні 2020 року. За результатами засідання загальних зборів акціонерів роботу Наглядової ради та правління НАК “Нафтогаз України” у 2020 році визнано незадовільною”, – підкреслюють в Кабміні.

“Про “звільнення” дізнався з новин. Коментувати не можу. ПС Жодних заяв не писав”, – написав Коболєв у Facebook.

На запитання УП про причини відставки Коболєв відповів: “Це мета. На 26.04.21 на рахунках Групи еквівалент 57,2 млрд грн, в тому числі:

  • 17 млрд грн
  • 1,2 млрд дол
  • 0,2 млрд євро

Не завантажені кредитні ліміти по Групі: 6,6 млрд грн”, – зазначив Коболєв.

“За результатами засідання загальних зборів акціонерів НАК “Нафтогаз України” нинішніх незалежних членів Наглядової ради НАК та представників держави у Наглядовій раді було переобрано в такому самому складі. Водночас, оголошено конкурсний відбір кандидатів на зайняття посад чотирьох незалежних членів Наглядової ради акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”. Відповідно, незалежні члени та представники держави у Наглядовій раді компанії продовжать здійснювати свої повноваження до обрання та визначення нових представників”, – заявили в уряді.

Також прийнято рішення про обрання та призначення з 29 квітня 2021 року Вітренка Юрія Юрійовича головою правління акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія Нафтогаз України”.

“Юрій Вітренко має багаторічний успішний досвід у сфері енергетики та у 2018 році обіймав посаду виконавчого директора НАК “Нафтогаз України”. Перед новим керівником компанії поставлено завдання щодо системного збільшення видобутку українського газу, а також сприяння у формуванні повноцінного та справедливого ринку газу в Україні”, – заявили в Кабміні.

Тимчасовим виконувачем обов’язків міністра енергетики призначили заступника міністра енергетики Бойка Юрія Миколайовича.

“Тимчасовим виконувачем обов’язків Міністра енергетики було призначено заступника Міністра енергетики Бойко Юрія Миколайовича”, – повідомили в уряді.

Юрій Бойко (тезка колишнього міністра енергетики в уряді Миколи Азарова) є заступником міністра енергетики, тимчасово очолював відомство після звільнення колишньої т.в.о Ольги Буславець у листопаді-грудні минулого року.

З грудня обов’язки міністра енергетики виконував Юрій Вітренко, що у 2018 році обіймав посаду виконавчого директору НАК “Нафтогаз України”.

Нагадаємо, наприкінці січня народні депутати вдруге не підтримали кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єра-міністра енергетики, попри рекомендацію Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко задекларував 284,638 млн грн зарплати у “Нафтогазі” та 2,951 млн доларів на рахунках у банках.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE