Politerno > Україна і світ > РФ евакуює з України своїх дипломатів

РФ евакуює з України своїх дипломатів

  • 22 Лютого, 2022
  • 503 Переглядів
  • 0
Посольство РФ

Російська Федерація в цілях “захисту життя та безпеки” евакуює персонал посольства та консульств в Україні.

Про це повідомило МЗС РФ.

“З 2014 року неодноразові напади зазнавали посольство Росії в Києві та генеральні консульства нашої країни в Одесі, Львові та Харкові. Провокації регулярно влаштовувалися щодо Російського центру науки і культури, завдано шкоди здоров’ю його керівнику, а також завдано шкоди майну Центру.

Об’єктами агресивних процесів ставали і російські дипломати. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту. Попри свої зобов’язання щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається”, – заявили в МЗС.

В міністерстві зазначали, що їхнє завдання – “піклуватися про дипломатів та співробітників”, “захищати їхнє життя та безпеку”, тому прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яка буде реалізована “найближчим часом”.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

Свідки в окупованому Донецьку інформують про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру міста в напрямку до лінії фронту.

Президент США Джо Байден запровадив санкції у зв’язку з визнанням Росією незалежності так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Після того як РФ ратифікує так званий “договір про дружбу” між “ЛНР” та “ДНР”, вона зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО.

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Як заявив журналістам заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко, Росія визнає незалежність “Л/ДНР” у тих межах, всередині яких їхнє керівництво здійснює свої повноваження.

Німеччина призупинила сертифікацію “Північного потоку-2”.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повідомив про запровадження санкцій проти РФ за визнання “республік” ОРДЛО.

Парламент ухвалив заяву щодо визнанням Росією незалежності самопроголошених утворень в ОРДЛО.

Росія показала кадри з місця нібито знищення російськими військовими “українського” бронетранспортера. Однак виявилося, що це російська модифікація БТР, а на озброєнні України таких машин немає.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що визнавши ОРДЛО, він визнав і межі цих територій, закріплені в “конституціях республік” – усю Луганську та всю Донецьку області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE