Politerno > Україна і світ > Керівник ДСК “ЧМП” теж спростував брехню Василіва та розповів про те, як Тищенко блокував роботу у В’єтнамі

Керівник ДСК “ЧМП” теж спростував брехню Василіва та розповів про те, як Тищенко блокував роботу у В’єтнамі

  • 1 Липня, 2023
  • 4074 Переглядів
  • 0

Після виходу нашого журналістського розслідування щодо брехні народного депутата від «Слуги народу» Ігоря Василіва відносно призначення колишнього чоловіка його дружини керівником ДСК «ЧМП» та передачі цієї держкомпанії від Мінінфраструктури до ФДМУ без належних документів, на зв’язок з Politerno вийшов сам в.о. президента установи Володимир Сметанін.

Чоловік висловив здивування тим фактом, що ми не могли його знайти, не розуміє, чому ми не писали на адресу компанії і дивується, чому у Фонді держмайна нам повідомили, що з ДСК “ЧМП” не мають комунікації (нагадаємо, у ФДМУ нам повідомили, що компанія відписується у брутальній формі, не йде на контакт).

Слід зазначити, що ситуація зміналася настільки, що Міністерство інфраструктури навіть переслало одного з останніх наших запитів на адресу ДСК “ЧМП” і компанія навіть відповіла. Але нагадаємо, раніше відомство Олександра Кубракова надсилало нам ідентичні відповіді, мовляв, даних про Сметаніна В.В. вони не мають, а особова справа керівника знаходиться у самій компанії.

Відразу зазначимо – Володимир Сметанін визнав, що є колишнім чоловіком Марії Сметаніної, підкресливши, що не спілкується з нею з 2015 року і тому вона справді могла не володіти інформацією щодо його діяльності.

Втім, саме «не володіння інформацією» було б зрозумілою та природньою реакцією Марії Олександрівни відносно діяльності колишнього чоловіка, з яким вона не спілкується з 2015 року. Але, нагадаємо, під час телефонної розмови Марія Сметаніна наполегливо заперечувала, що Володимир Сметанін міг бути призначений у держкомпанію. Зокрема, ми згадували, що така її впевненість ще під час розмови вкрай здивувала редакцію.

Отже, Володимир Володимирович надіслав листа з вимогою спростування даних, викладених у нашому журналістському розслідуванні, у чому ми з ним не погоджуємося.

Скажімо, твердження пана Володимира, мовляв, народний депутат, член транспортного комітету Ігор Василів не причетний до його призначення в.о. президента ДСК «Чорноморське морське пароплавство» не витримує критики, адже стає незрозумілим, навіщо народному обранцю потрібно було привселюдно та наполегливо запевняти (брехати), що колишній чоловік Марії Сметаніної та керівник ДСК «ЧМП» – це різні люди? Тернополяни, підписані у Facebook на профіль Ігоря Василіва могли переконатися, як по-хамськи та з нецензурною лексикою він спростовував дані Politerno, заявляючи, що нічого у редактора видання «немає, бо не може бути». Тож безглуздість доводів пана Сметаніна очевидна. Наше ж оціночне судження щодо впливу нардепа Василіва на це призначення – має сенс і логіку.

Слід зазначити, що вимога Володимир Сметаніна має дещо дивний характер і більше схожа на оповідання щодо його діяльності на посаді керівника ДСК «ЧМП». Цей документ ми б назвали спробою виправдатися. Сметанін апелює до певних тез у журналістському розслідуванні, і в той же час наполегливо наводить власне бачення тих чи інших подій.

Своєю чергою, у відповіді на лист пана Сметаніна ми нагадали, що темою нашого матеріалу була не діяльність ДСК «ЧМП», а брехня народного депутата Ігоря Василів, його намагання приховати призначення колишнього чоловіка власної дружини на керівну посаду у транспортну держкомпанію. Так, ми згадуємо певні події навколо ДСК “ЧМП”, інформацію щодо яких черпали з відкритих джерел, по суті, зовсім не занурюючись у нюанси її діяльності. Також ми не задавалися ціллю дослідити процеси, у яких, як керівник, був залучений Володимир Сметанін.

У другий частині журналістського розслідування ми опублікували дані, наведені в офіційному документі Фонду державного майна – «Акті прийому-передачі» держкомпанії від Мінінфраструктури до ФДМУ. А тому певні зауваження пана Володимира щодо цього процесу безпідставні – усі його апеляції мають адресуватися Фонду. Наприклад, Сметанін апелює до “залишкової вартості”, про яку ми згадали с посиланням на “Акт”, але, як і в усьому, вчергове киває на заарештованого арбітражного керуючого Євгена Лахненка. Але ж Мінінфраструктури передавало ДСК “ЧМП” до ФДМУ 10 березня цього року. До чого тут Лахненко? Де оновлена інвентаразація?

Наводимо бачення подій навколо ДСК «ЧМП» Володимира Сметаніна, яке він виклав у “вимозі про спростування” до Politerno. Відмітимо, що не публікуємо усіх претензій керівника ДСК “ЧМП” щодо наших матеріалів, адже у більшості випадків вони не піддаються елементарним поясненням. Це якась суцільна розмова пана Сметаніна із самим собою.

Наприклад, Володимир Володимирович звинувачує Politerno у використанні слова “фіктивний” відносно його призначення. У той же час за телефоном ДСК “ЧМП”, вказаному у державних закупівлях на Prozorro, нам відповів чоловік, який представився Володимиром Володимировичем, але під час розмови спростував, що є особою з такими ім’ям та прізвищем.

До речі, номер мобільного, на який ми дзвонили, не є номером ДСК “ЧМП” – цей номер ми знайшли в оголошенні за 2011 рік, в якому автор на ім’я Володимир хотів придбати залізнодорожні вагони-цистерни, вказавши другим номером для комунікації російського оператора.

І знову ж таки, як за словами Марії Сметаніної, так і за словами невідомого чоловіка під час телефонної розмови стає зрозуміло, що Володимир Сметанін є військовим і приймає участь у бойових діях. У листі керівник ДСК “ЧМП” теж згадує про захист країни. І тоді виникає запитання – а хто ж керує компанією, адже, за даними пана Володимира, він веде дуже активну діяльність з відрядженнями за кордон та безліччю офіційних зустрічей? У який спосіб чоловік поєднує військову службу та напружену роботу в державній компанії?

Тому робимо вижимку із 17 сторінок “вимоги”, в якій оприлюднюємо дані щодо безпосередньої діяльності ДСК “ЧМП” та Володимира Сметаніна. Викладені факти можуть стати у пригоді для правоохоронців у майбутньому 👇 (текст витягнуто з фотокопії документу, а тому можуть бути помилки):


СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ, ВИКЛАДЕНОЇ В СТАТТІ ВІД 16.06.2023 ПІД НАЗВОЮ “РОЗШУК КЕРІВНИКА ДЕРЖКОМПАНІЇ. МІНІНФРАСТРУКТУРИ ТА ФДМУ ПРИХОВУЮТЬ ДАНІ ОЧІЛЬНИКА ДСК “ЧМП”

Ви розпочали з того, що “Кампанія довший час знаходилися у стані банкрутства. 12 лютого 2021 року ухвалою Господарського суду Одеської області від виконання обов’язків керуючого санацією ДСК «ЧМ» усунуть чергового арбітражного керуючого Лахненка С.М. Чоловіка звинуватили у злочинах і доправили у СІЗО”.

Дійсно. Ухвалою господарського суду Одеської області від 18.12.1998 року було порушено справу про банкрутство ДСК "ЧМІГ" (справа № 17-2-18-8067/3/19/23, а Ухвалою господарського суду Одеської області від 24.02.2006 введено процедуру санаші ДСК "чми".

За весь час, що тривала процедура банкрутства та санаші судом неодноразово змінювались арбітраж керуючі в зв'язку з неналежним виконанням ними своїх обов'язків. (Ухвали суду з цих питань с у відкритому доступ у Єдиному реєстрі судових рішень).

Лахненко Є.М. був один з арбітражних керуючих, якого Ухвалою Господарського суду Одеської області від 12.02.2016 було призначено керуючим санацією ДСК "ЧМП"

Результатом "успішної діяльності" Лахненка Є.М. як керуючого санашею ДСК "ЧМП", яку належним чином оцінили правоохоронні органи, стало те, що в січні 2021 року Лахненко Є.М. було вручено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.265-2 КК України (кримінальне провадження № 12013170500005977 від 06.06.2013, порушене за фактами незаконного заволодіння та розтрати майна державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство" за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 365-2. ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).

Після пред'явлення підозри Лахненко Є.М. у зловживанні службовим становищем на посаді керуючого санацією ДСК "ЧМП", що спричинила 17 млн. гривень збитків державі, Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 15.02.2021 (справа № 757/7075 21-к) Лахненку Є.М. було змінено запобіжний захід з застави на запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Таким чином, Лахненка Є.М. не "звинуватили у злочинах", а пред'явили підозру та на підставі судового рішення обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в слідчому ізоляторі.

Вручення підозри Лахненку Є.М. стало підставою для винесения 12.02.2021 Ухвали господарського суду Одеської області про усунення Лахненка Є.М. від виконання обов'язків керуючого санацию ДСК "ЧМП".

Щодо Вашої наступної тези "За нашими даними, Володимир Сметанін є колишнім чоловіком дружини народного депутата від Тернопільщини, який, власне, й скористався своїми зв'язками задля даного призначення". Власне, з цієї тези взагалі важко зрозуміти причинно-наслідкові зв'язки, та те, хто яким чином та з якою метою і чиїми зв'язками "скористався" задля мого призначення.

Хто саме цей "загадковий" народний депутат від Тернопільщини, Ви "зберігаючи інтригу" розкрили лише в своїй наступній статті. Ним виявився Ігор Василів.

Повідомляю, що я не знайомий з паном Ігорем Василівим, а тому Ваша "версія", що мене призначили на посаду, бо він скористався якимись своїми міфічними "зв'язками", є повним абсурдом. (Абсурдом є якраз твердження самого Володимира Сметаніна, чому, ми пояснили на початку матеріалу - ред.)

Викладена Вами в статті інформація про те, що наказом міністра інфраструктури Криклія В.А. мене призначили в.о. президента ДСК "ЧМП", бо народний депутат Тернопільщини Ігор Василів скористався своїми "зв'язками", є неправдою та Вашими, нічим непідтвердженими особистими домислами, без наведения конкретних фактів та доказів, та свідчить про Ваші спроби "викрити зраду" там, де їй немає.

В пошуках "інформації" Ви навіть звернулись до дружини народного обранця: "Жінка заперечила, що її колишній чоловік був призначений на посаду керівника держкомпний, повідомивши, що він зараз взагалі знаходиться в госпіталі, так як був поранений на війні".

Я не спілкуюсь зі свого колишньою дружиною в 2015 року, тому цілком логічно, що моя колишня дружина не володіє жодною інформаціє щодо мої діяльності.

Далі, як вбачається з Вашої статті, Ваш "розшук" мене як керівника держкомпанії, привів Вас до Фонду державного майна Украни, де Вас, як Ви зазначили "скерували у відділ переробної галузі, мовляв, саме цей відділ курирує держкомпанію. Під час спілкування і працівннист відділу ми дішалися, що керівництво ДСК «ЧМП» не йде на контакт ФДМУ і не надає жодних даних. За її словами «триває переписка» з компанією".

Досить дивно дізнаватись з Вашої статті про те, що Фонд державного майна України, до сфери управління якого було передано єдиний майновий комплекс Державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство" на виконання Розпоряжения Кабінету Минстрів України від 10.01.2023 № 37-р, не володіє інформацією про те, ким є керівник ДСК "ЧМП" та моїми даними як керівника ДСК "ЧМП", в тому числі засобами зв'язку зі мною.

Нам не відомо, чому і хто в Фонді державного майна України скерував Вас у від переробної галузі, і чому працівниця цього відділу, до якої Ви телефонували та звертались як "Людмила Петрівна" повідомила Вам, що керівництво ДСК "ЧМП" "не йде на контакт" з ФДМУ і не надає жодних даних. За її словами - триває переписка компанією". Однак враховуючи те, що особа, з якою Ви спілкувались по телефону сказала, що триває переписка, тому можна зробити логічні висновки, що з цим відділом ДСК "ЧМП" таки спілкується і нікуди не пропадало.

Ми не знаємо, з ким саме з працівників Фонду Ви спілкувалися. Ви не вказали ні прізвищ працівників Фонду, ні їх посад, ні номерів телефону. (Politerno і не потрібно було вказувати цих даних, ми згадали про Віку та Діану, але першочергово важливою є інформація про офіційні запити та відповіді на них - ред.)

Ми не можемо коментувати Ваші розмови і відповіді працівників Фонду на ім'я "Віка" та "Діана", ми не були учасниками Вашої розмови.

В зв'язку з тим, що Вам не вдалось "розшукати" мене, в своїй статті Ви навіть звернулись до правоохоронних органів: "допоможіть встановити, ким є керівник Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» Сметанін Володимир Володимирович".

Інформацію щодо мене як керівника ДСК "ЧМП" Ви запитували де завгодно, у кого завгодно, однак не у мене особисто. Для початку Вам було достатньо зайти на офіційний сайт ДСК "ЧМП" (www.blasco.com.ua), де вся інформація щодо компанії та всі контакти.

Будь-які питання щодо мене, моєї посади, роботи чи служби на захисті нашої держави Ви могли спитати в мене особисто за офіційними телефонами, письмовими запитами чи запитами на офіційну електронну адресу, проте Ви жодного разу не звертались цього приводу до ДСК "ЧМП" чи особисто до мене. (Чоловік не згадує, що жоден офіційний телефон ДСК "ЧМП", вказаний у відкритих джерелах - недійсний. А номер, на який ми згодом таки додзвонилися - це номер, зазначений у закупівлях, шукати які на той час не було потреби, тому ми просто звернулися у Мінінфраструктури за інформацією - ред.)

Далі Ви акцентували увагу на тому, що "за даними реєстру судових рішень, на сьогоднішній день ДСК «ЧМП» нзаходиться в судовому процесі проти міської ради Одеси та одного з місцевих підприємств щодо ділянки, яка була надана в оренду зазначеному підприємству у 2007 році. Уже близько 15 років на цій ділянці височіє комплекс. Але ДСК «ЧМП» не втрачає надії повернути майна".

Комплекс пана Альперина почав будуватись за керівництва саме пана Лахненка та його мовчазної згоди. Під час перебування ДСК "ЧМП" в процедурі банкрутства, 27.06.2006 Одеською міською радою було прийнято рішения № 69-V "Про визначення та затверджения переліку земельних ділянок, но пыдлягають продажу суйктам підприємницької діяльності на земельних торгах у 2006-2007 роках"... в переліку було зазначено земельну ділянку, розташовану у м. Одеса по вул. М. Грушевського, вул. Воробйова та вул. Одеська, яка належить ДСК "ЧМП" на праві постійного користування.

22.09.2006 ДСК "ЧМП" подало позов про скасування та визнання нечинним Переліку вказаного вище рішення (справа №6 171-06 9545).

29.09.2006 Одеська міська рада приймає рішення № 154N "Про продаж земельних ділянок, розташованих у м. Олеса на земельному аукціоні", та в п.20 Додатку до цього рішення включено спірну земельну ділянку ДСК "ЧМІР"ЧМП".

10.01.2007 Постановою господарського суду Одеської області було задоволено позов ДСК "ЧМП", Відполвідач оскаржив постанову в апеляційному порядку.

27.03.2007 Апеляційним судом була прийнята Ухвала про забезпечення позову, якою було зупинено дію п.22 Доданку до рішения Одеської міськради від 27.06.2006 № 69-V та заборонено продаж земельної ділянки, яка належить ДСК "ЧМП".

Не зважаючи на вказаний факт, 30.07 2007 Одеська міська рада проводить аукціон, на якому реалізовує земельну ділянку, яка належить,ДСК "ЧМП" компанії ТОВ «А-Трейдинг».

02.04.2007 ДСК "ЧМП" подала позов до Одеської міської ради, ТОВ «А-Трейдинг» про визнання протиправними дії з підготовки аукціону та визнання недійсними результатів його проведення (справа №30/109-07-2878А, після об'єднання справ №815/4290/13-а).

Справа неодноразово розглядалася апеляційним та касаційним судом, направлялася на новий розгляд до суду першої інстанції.

В 2018 році судова справа за касаційними скаргами ДСК "ЧМП" та прокуратури надійшла до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України.

Протягом трьох років!!!!!!!! з дати відкриття касаційного провадження в 2018 р та до 2021 року справа не призначалася до розгляду, пану Лахненку було все рівно, що на земельній ділянці будується житловий комплекс, вхід до об'єктів державної власност перекритий, об'єкти державної власності через будівництво знищуються.

За цей час на земельний ділянці, яка належить ДСК "ЧМП" було знищено об'єкти нерухомого майна ДСК "ЧМП" та збудовано комплекс житлових будинків.

Примітним є те, що станом на 2018 рік (час подання касаційної скарги ДСК "ЧМП") таке будівництво не здійснювалося.

Із публічних джерел інформації відомо, що засновником і кінцевим бенефіціарним власником (контролером) ТОВ «А-Трейдинг» є Альперіна Тетяна, 23.01.1971 р.н., громадянства Ізраїль та Ойберман Олександр Юрійович. 21.04.1963р.н. країна громадянства Україна. Альперіна Тетяна є дружиною відомого одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який входить в "Топ-10» українських контрабандистів і був фігурантом не одного кримінального розслідування та відповідно до журналістських розслідувань відомий тим, що масово скуповував суддів та прокурорів, щоб роками уникати відповідальності.

Варто зазначити також про те, що 02.04.2021 щодо Альперіна Вадима Олександровича рішенням РНБО запроваджено персональні санкції (рішення РНБО введеного в дію Указом Президента України від 03.04.2021 р. №1-40 2021р.)

За виграний таким способом час та завдяки бездіяльності пана Лахненка, ТОВ «А-Трейдінг» безперешкодно збудувало житловий комплекс на спірній ділянці.

Далі в своїй статті Ви вказали, що "За нашими даними, в останні роки до призначення Володимира Сметаніна в.о. президента компнії, його попередниками було повернуто певне втрачене за попередні роки майно. Йдеться про кілька суден, земельні ділянки, причал у В'єтнамі"

ПРАВДОЮ є те що в процедурі банкрутства ДСК "ЧМП" було втрачено землі, об'єкти держаної власності, корпоративні права, в тому числі закордонні, транспорт та частину корпоративних прав у СП "Лотос".

Жодний з арбітражних керуючих не здійснював дій щодо повернення державного майна. Всі дії були направлені на знищення ДСК "ЧМП". Особливо відзначився пан Лахненко, який НЕ ПОДАВАВ ЗВІТНІСТЬ В КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ ТА ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ. Після здійснення інвентаризації майна ДСК "ЧМП", було виявлено, що в процедурі банкрутства загубили більше 30 об'єктів державного майна та земельних ділянок тільки при керуючому санацією Лахненко Є.М. про що подані відповідні заяви до правоохоронних органів.

З моменту мого призначення як керівника ДСК "ЧМП", були знайдені та поступово здійснені дії щодо повернення державі об'єктів державного майна, що підтверджується безліччю позовів, заяв, рішень, інвентаризацією тощо.

На спростування "Ваших даних" щодо повернутого моїми попередниками майна, надаю окремі факти про "досягнення" моїх попередників, в тому числі пана Лахненка С.М. (Дані не наші, дані з сайту Вorgexpert - ред.)

1. Кримінальна складова та участь пана Лахненка Євгена у викрадені частки держави у СП "Лотос".

У 1991 році "Чорноморське морське нароплавство", яке в подальшому перетворено на ДСК "МП". В'єтнамська транспортна компанія (VIETRANS) та В'єтнамське судноплавне агентство (VOSA) виступили засновниками спільного українсько-в'єтнамського підприємства "Лотос", яке створено для будівництва, обладнання, розвитку, володіння та оперувания водним портом "Лотос", розташованим у м. Хошимині, Соціалістичної Республіки В'єтнам.

11.07.2003 Господарським судом Одеської області в порядку Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порушено провадження справи № 17-1-4-5-32-24-2/136-03-5080 про банкрутство ДСК "ЧМП", а з 24.02.2006 введено процедуру санації ДСК "ЧМП", керуючим якої призначено Кожевіна Є.Н.

Наказом ДСК "ЧМП" від 09.02.2004 № 44-Л Смаглія О.Б. призначено на посаду радника президента ДСК "ЧМП".

Враховуючи положения статуту СП "Лотос" щодо призначення представників до ради підприємства. 18-им протоколом зборів ради СП "Лотос", які проходили з 01 по 04 червня 2005 року Смаглія О.Б. призначено членом ради правління СП "Лотос".

Протоколом зборів ради СП "Лотос" № 22 від 09.06.2008 Трокеля Ю.Л. як представника ДСК "ЧМП" у Соціалістичний Республіці В'єтнам призначено на посаду першого заступника генерального директора СП "Лотос".

Поряд із цим 28.04.2008 СП "Лотос" виступило засновником акціонерної компані АК «Lotus Marme Joint» з часткою у статутному капіталі у розмірі 49%. Іншими засновниками АК «Lotus Marme Joint» стали профспілкова спілка порту "Лотос" 21% та приватна особа Зіонг Тан Хай 30%.

19.08.2008 ухвалою Господарського суду Одеської області припинено повноваження керуючого санацию ДСК "ЧМП" Кожевіна С.Н., керуючим санацією призначено Шивкіна В.А., про що 12.09.2008 листом № КС-1285 ДСК "ЧМП" у відповідності до вимо статуту СП "Лотос" було повідомлено голову ради та генерального директора СП "Лотос".

Наказом керуючого санацією ДСК "ЧМП" Шовкіна В.О. від 23.09.2008 № 285-Л Трокеля Ю.Л. звільнено з посади представника ДСК "ЧМІТ" за систематичне невиконання без поважних причин покладених на нього трудовим договором обов'язків та запропоновано призначити на посаду першого заступника СП "Лотос" як представника ДСК "ЧМП" громадянина Машьянова С.В., про що голову ради та генерального директора СП "Лотос" повідомлено листом від 29.09.2008 № КС-1396.

У період 2010-2012 років з порушенням вимог пункту 4 статті 8 статуту СП "Лотос" від імені Кожевіна С.Н., як представника ДСК "ЧМП", були підписані протоколи зборів ради СП "Лотос". Встановлено, що підписи від мені Кожевіна Е.Н. у вказаних Протоколах виконані Смаглієм О.Б. та Кочергіним А.К.. Бойченком І.А. та Марковим В.В.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 12.02.2016 керуючим санацією ДСК "ЧМП" призначено арбітражного керуючого Лахненка Є.М. В той же час з 2016 року ДСК "ЧМП" розпочато процедуру з відновления контролю за часткою в СП "Лотос", в ході якої до Минстерства державної безпеки Республіки В'єтнам направлено звернения щодо неправомірних дій службових осіб СП "Лотос" з метою захисту порушених прав та інтересів.

В подальшому було виготовлено проект протоколу зборів ради СП "Лотос" в 20.07.2016 №31, яким радою СП "Лотос" нібито у повному складі прийнято рішення про продаж належних підприємству акцій АК «Lotus Marines, та який після підписання Смаглієм, у якого не було повноважень, використано як правову підставу для продажу належних СП "Лотос" акцій в АК «Lotus Marme Joint» за ціною 17 640 000 000 в'єтнамських донгів.

Надалі звільнений з посади представника ДСК "ЧМІГ" Трокель Ю.Д. підписав протокол наради СП "Лотос" від 01 08 2016 № 186 LTS щодо досягнення згоди про передачу СП "Лотос", які пропонуються для відкритого продажу, без попередньо справедливого визначення вартості акцій та відповідно івестицій СП "Лотос" в АК «Lotus Marme Joint».

На підставі згаданих протоколів між СП "Лотос" та акціонером, який одночасно є генеральним директором АК «Lotus Marine», 03.06.2016 укладено договір про передачу акцій.

Загалом у період 2016-2017 років здійснено протиправне відчуження 1 564 000 одного мільйона п'ятсот шестидесяти чотирьох тисяч акцій СП "Лотос" в АК «Lotus Marme Joint», чим державі Україна завдано збитки.

Щодо В'єтнамського порту та зацікавленість в ньому пана Лахненко Євгена. Пан Лахненко намагався реалізувати частину порту "Лотос" у процедурі санації, що було включено з одним пунктів до плану санації у фіктивній процедура банкрутства, метою може бути на нашу суб'єктивну думку скрити всі скоєний злочини, які були вчинені раніше.

Коли я прийшов на займану посаду і зрозумів корупційну складову дій менеджменту СП "Лотос", звернувся до першого заступника СП «Лотос» пана Івченка С.М., який був призначений паном Лахненко Є., за пояснениями. Проте, протягом 2 років пан Івченко С.М. жодного разу не відреагував на мої звернення, за що і був звільнений з посади.

Пан Івченко С.М. прекрасно жив до травня 2023 року у Соціалістичний республіці В'єтнам, без поважних на то причин, поки ми всі боронимо країну та допомагаємо Збройним Силам України. Нами залучались на підтримку посадовці, в тому числі Минстерства інфраструктури України, адвокати. Проте, пан Фуй Зуй Минь повністю блокую нашу участь у зборах засновників СП "Лотос". І найдивніше те, що у пана Фуй Зуй Миня давно закінчились повноваження директора СП "Лотос", ще в квітні 2022 року.

СП "Лотос" та пан Івченко не надають правоохоронним органам та адвокатам жодну фінансову документацію АК «Lotus Marme Joint».

Наразі, мені стало відомо, що пан Івченко Святослав приїхав до України із Соціалістичної республіки В'єтнам. Сподіваюсь, він буде боронити нашу державу від загарбників, а не повернеться, як казав один народний обранець, знову до "своей неизведанной Азии".

Тому, зараз у Вас є можливість офиційно звернутись до пана Івченка за коментарями та спитати, як він познайомився з паном Лахненком, де працює брат пана Івченка та на яких підставах знаходиться у Соціалістичній республіці В'єтнам, чи обізнаний він у скоєних злочинах щодо незаконного відчуження частки СП «Лотос» у АТ «Lotus Marme Joint».

Отже, коли я приступив до своїх обов'язків керівника ДСК "ЧМП" ситуація з в'єтнамським портом була вкрай тяжка, ніяких дій пан Лахненко не здійснював, а знов таки, як із справою пана Альперіна, була повна бездіяльність з його сторони.

В'єтнамська сторона не хотіла визнавати мене як представника ДСК "ЧМП". Наші спеціалісти зробили всі відповідні документи, ми провели безліч юридично роботи, легалізацію моїх повноважень. Проте, директор СП "Лотос", який роками займає цю посаду, звісно не хотів бачити там людину, яка хоче відновити права України.

Крім того, наші спеціалісти виявили, що засновницькі документи СП "Лотос" були прийняті з порушенням законодавства та не змінювалися з 2003 року. В них прописані повноваження, які влаштовували тільки в'єтнамську сторону, заснували на бзі порту власне приватне підприємство, видатки виплачували з СП "Лотос", а прибутки отримували на власному підприємстві АТ «Lotus Marme Joint» і це все при займаній посаді першого заступника генерального директора СП «Лотос» пана Івченка. Я знаю, що за деякими фактами, наші правоохоронні органи відкрили кримінальніпровадження та пред'явили підозри. Ми також звернулись до Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Генеральної прокуратури України, правоохоронних органів.

Тому, в ситуації, що склалась, одним у основних та принцових для ДСК "ЧМП" питань було затвержения нового переліку осіб, які можуть діяти від імені української сторони, оскільки склалась ситуація, коли повноваження діючого представника ДСК "ЧМП" В. Сметана не визнавались в'єтнамським партером. Як наслідок, під час попередніх перемовин та зборів позиція української сторони не враховувалась належним чином, був відсутній повний контроль за СП «Лотос».

02 листопада 2022 року робоча група ДСК "ЧМП" прибула до м. Хошиміна (Соціалістична Республіка В'єтнам) для участі у 39-му щорічному засіданні Ради Засновників СП "Лотос".

В ході зустрічі, попри всі попередні заперечення в'єтнамської сторони, було документально підтверджено повноваження В. Сметаніна як керівника ДСК "ЧМП" та як особи, яка своїм ршенням може призначати представників українського партнера.

Після вирішення питання представництва, в'єтнамська сторона вирішила зупинити проведення зборів засновників у зв'язку з отриманням листа від Народного депутата України пана Миколи Тищенка.

Усвоему листі № 42049/13-2022/186933 від 03 листопада 2022 року від просив не проводити збори засновників без його участі та не приймати будь-яких питань щодо діяльності СП "Лотос".

У цьому зв'язку ДСК "ЧМП" звернулось до органу управління із відповідним запитом з метою врегулювати питання зупинення проведення зборів, недопущения нанесения ДСК "ЧМП" матеріальних збитків.

04 листопада 2022 року було отримано відповідь від Міністерства інфраструктури України №7721/46/10-22, в якому зазначалось, що ДСК "ЧМП" мас право діяти відповідно до статутних документів, які не містять права народних депутатів приймати участь в управління його активами.

Однак, незважаючи на це, в'єтнамською стороною було відмовлено у продовженні проведення зборів та запропоновано надати офіційні роз'яснення щодо дій народного депутата України, які йдуть всупереч позиції українського партнера.

Нашими адвокатами були направлені запити до Верховної Ради України, Комітету транспорту та інфраструктури та правоохоронних органів. Після чого пан Тищенко переключився на нагальні проблеми нашої держави.

Чи був такий лист замовним від пана Тищенко, маємо підозри, що так, але стверджувати не можемо. Разом з тим, переривания зборів, обумовлене листом Народного Депутата України призвело до неможливості досягнення поставленої мети - дивіденди від діяльності закордонного активу не було нараховані. Таким чином, ДСК "ЧМП" та держава не тільки не отримало прибутку, а й зазнало прямих збитків у вигляді витрат на відряджения, мета якого не була досягнута поза волею Підприємства.

СП "Лотос" взагалі не платить дивіденди вже третій рік, чим вже нанесла збитки ДСК "ЧМП" та збитки державі, про що нами так само оформлені заяви до правоохоронних органів та розпочато у В'єтнамі претензийно-судову роботу.

Незважаючи на те, що ще 02.11.2022 завдяки нашим зусиллям на 39-му щоренному засіданні Ради Засновників СП "Лотос" було документально підтверджено мої повноваження як керівника ДСК "ЧМП" та як особи, яка своїм рішенням може призначати представників українського партнера, дії щодо блокування проведення зборів засновників СП "Лотос" продовжуються, тепер вже зі сторони Фонду державного майна України.

28.03.2023 Фондом державного майна України на адресу Генерального директора "Lotus JVC", Генерального директора В'єтнамського судноплавного агентства (VOSA Corparetion), Генерального директора В'етнамської корпорації (Голова засновники "Lotus ЈVС"), Посольства Украни в Соціалістичній республіці В'єтнам бую направлено лист № 10-47-74 Директора департаменту управління Державними підприємствами Юрія Чердинцева, в якому фонд державного майна, як орган управна ДСК "ЧМП", виклав прохання до в'єтнамських партнерів СП "Лотос" утриматись від проведення засідання Ради засновників без участі повноважних представників ДСК "ЧМП", призначених Фондом. В листі Фондом повідомлено, що Фонд не може затвердити повноваження в.о. прездента ДСК "ЧМП", як і будь-яких інших осіб, уповноважених Сметаніним В.В.

В той же час, Фонд повідомив, що направить шановним партнерам новий склад делегації від ДСК "ЧМП" і пропозицію про дату першого засідання ради засновників СП "Лотос" в найкоротші строки на 2023 бюджетний рік з участю, згідно пропозиції СП "Лотос", безпосереднього керівника ДСК "ЧМП".

Більше того, Фондом державного майна контактною особою для обговорення питань роботи було вказано члена ради засновників, першого заступника генерального директора СП "Лотос" вже відомого Вам пана Івченка Святослава, який був звільнений з цієї посади.

Навіть не беручи до уваги викладене, направлення листа такого змісту іноземним партнерам ми розцінюємо як дискредитацію економічної діяльності ДСК "ЧМП", коли орган управління ДСК "ЧМП" прямо повідомляє зарубіжним партнерам, що він не може підтвердити повноваження в.о. Президента ДСК "ЧМП" - безпосереднього керівника ДСК "ЧМП", призначеного на цю посаду ще в 2021 році.

Більше того, Чердинцев Юрій, який підписав та направив вказаний лист від 28.03.2023 № 10-47-7459 від імені Фонду в'єтнамській стороні, не наділений повноваженнями надсилати такі листи, так само як і вирішувати питания повноважень представників ДСК "ЧМП", а тим більше призначати "контактних осіб" для обговорення питань роботи з СП "Лотос", так як пан Чердинцев не є Головою Фонду державного майна України, ні його заступником.

Вже 3 місяці, незважаючи на складність ситуації з В'єтнамським портом, необхідність як найскорішого прийняття важливих та невідкладних рішень, пов'язаних з СП "Лотос", Фонд державного майна України, так і не визначився з "повноважними" представниками ДСК "ЧМП", не узгодив дату проведення засідання Ради засновників СП "Лотос", і склад делегації.

Таким чином, ДСК "ЧМП" та держава продовжують нести збитки, не отримувати жодних дивідендів від діяльності їх закордонного активу, збори ради засновників СП "Лотос" не проводяться та блокуються, а "контактною особою" з питань роботи СП "Лотос" і надалі є Івченко Святослав.

2. Незаконні дії Лахненка С.М. щодо нерухомого майна ДСК "ЧМП", що знаходиться за адресою: м. Одеса, Отрада пляж, буд. 13.

Нерухоме майно ДСК "ЧМП" за адресою: м. Одеса, Отрада пляж, буд. 13 перебувало в оренді ТОВ "Маріс Гейт Девелопмент". При цьому, це майно Лахненком Є.М. було "загублено" та не включено в інвентаризацію.

ТОВ "Маріс Гейт Девелопмент" звернулась до Лахненко С.М. про надання згоди на поліпшення. Пан Лахненко не заперечував проти здійснення поліпшень, крім того, надав інформацію про те, що майно у виробничій діяльності підприємства не задіяне, а ступінь зносу складає більше 80 відсотків

На підставі такої згоди Лахненка С.М. ТОВ "Маріс Гейт Девелопмент" намагався в судовому порядку узаконити поліпшення нерухомого майна ДСК "ЧМП" з метою подальшого визнання за собою права власності на будівлю, загальною площею 230,20 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Одеса, Отрада пляж, буд. 13. (Справа № 910 034/21, у якій позивачем с ТОВ "Маріс Гейт Девелопмент" до Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Одеській та Миколаївській областях).

Завдяки професійний робот адвокатів, які представляли інтереси ДСК "ЧМІГ в судовому процесі, ухвалою господарського суду Одеської області від 08.09.2022 р. позов було залишено без розгляду. Ухвала набрала законної сили. Наслідком рішення суду стало недопущения узаконення поліпшення нерухомого майна ДСК "ЧМП та подальшого позбавления права власності держави на будівлю загальною площею 230.20 кв.м., що знаходиться за адресою м. Одеса, Отрада пляж, буд. 13.

Щодо повернення суден, належних ДСК "ЧМП", то жодних суден за час до мого призначения, попередніми керівниками ДСК "ЧМП", не було повернуто. Те ж стосується земельних ділянок Більше того, жодні земельні ділянки ДСК "ЧМП" повернуті не були, а навпаки, були загублені в процесі банкрутства ДСК "ЧМП".

Крім того, жодний арбітражний керуючий ДСК "ЧМП" не цікавився закордонними активами ДСК "ЧМП". Тільки під моїм керівництвом розпочато роботу щодо загублених активів ДСК "ЧМІТ" у різних крантах.

3 цього приведу вже оформлені заяви в правоохоронні органи, вивчені всі кримінальні справи, залучені спеціалісти та аналітики, іноземні юристи, відновлена робоча група з питань повернения в державну власність майна ДСК "ЧМП", яку було утворено Наказом Міністерства інфраструктури України № 300 від 07.09.2017 на виконання доручения КМУ від 19.08.2017 № 1162.01-17-ДСК та до якої було включено представників НАБУ. Мінінфраструктури, ДСК "ЧМП", Фонду державного майна України та Мінюсту.

В 2023 році за ініціативою ДСК "ЧМП" склад групи було оновлено. Остання нарада робочої групи відбулась 16.02.2023, на якій були присутні, в тому числі представники фонду державного майна України, в особі Чердинцева Г. Мельника А.В. Грицая М.В. та представники Міністерства інфраструктури України, в особі Віце-прем'єра з відновления України Мінстра Кубракова О.М. Першого заступника Мінстра Шкуракова В.О., директора Департаменту управління об'єктами державної власності та економічного планування Доценко О.А., представники Нацполіції, НАБУ та Генеральної прокуратури України, представники ДСК "ЧМГ", в особі в.о. президента Сметаніна В. В.

Результатом "успішної діяльності" Лахненка Є.М. як керуючого санацією ДСК "ЧМП" є вручення йому в січні 2021 року підозри у зловживанні службовим становищем на посаді керуючого санацією ДСК "ЧМП", що спричинило 17 млн. гривень збитків держав (кримінальне провадження № 12013170500005977 від 06.06.2013).

B грудні 2018 року в рамках кримінального провадження № 52018000000000947 НАБУ повідомило Лахненку Є.М. як арбітражному керуючому про підозру у розтраті майна ВАТ "Одеська ТЕЦ" на суму 28 млн. гри. На цей час справа перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду України.

В кримінальному провадженні № 12013230030001260 в справі Херсонського бавовняного комбінату, по якому Лахненко Є.М. знаходиться в розшуку, було встановлено незаконне відчуження Лахненком С.М. 70% активів цього підприємства.

В справі ДП "Київський державний завод "Буревісник" Свген Лахненко, будучи арбітражним керуючим, нібито погодив договір про спільну діяльність між "Буревісником" та ТОВ "Мегашанс", в результаті чого підприємство втратило обладнання на загальну суму близько 2,4 млн кгрн.

Є також кримінальне провадження за фактом підробки печатки (криміналь провадження № 12016250240000379) і шахрайства (справа № 12017250240000160) в період перебування Лахненка Є.М. розпорядником майна і директором ДП ДАК "Хліб України" "Тальнівський комбінат хлібопродуктів".

Тепер щодо "досягнень" незаконно усунутого Євгена Лахиснка як керуючого санацією ДСК "ЧМП", завдяки діям якого ДСК "ЧМП" "ретельно просувалось у плані відновлення платоспроможності".

За весь час процедури банкрутства ДСК "ЧМП" "ретельно просувались" хіба що арбітражні керуючі у "дерибані" державних активів, наприклад - зник весь транспорт ДСК "ЧМП". В подальшому виявилось, но на підконтрольну пану Хайлу (бувший керуючий санацією) компанію, яка зараз находиться в процедурі банкрутстві.

Чи може ретельному просуванню сприяло те, що в СП "Лотос" пан Лахненко призначив свого друга пана Івченка С.М. та те, що за час їх дольності не було подано жодних позовів щодо відсудження права на частину корпоративних прав АК "Lotus Marine", куди в 2016-2022 роках незаконно передаються активи СП "Лотос".

На той час генеральний директор СП "Лотос" пан Фуй Зуй Минь визнав тільки представників пана Івченка та пана Лахненка, з якими у нього прекрасні відносини до цього часу.

За нашою інформацією, в даний час, брат пана Івченка є діючим офіцером ГУР, а пан Лахненко, щоб не сідати в тюрму за безліч скоєних злочинів є позаштатним радником ГУР. Ми ні на що не натякаємо, ми навпаки вважаємо, що це випадковість

Крім того, у звітах Balker Tilly щодо діяльності СП «Лотос» за 2021 та 2022 рік представниками ДСК "ЧМГ" зазначені пан Лахненко та пан Івченко, яких ні я, ні Міністерство не уповноважували на представлення інтересів, так само дуже дивний факт.

Так, дані до міжнародних аудиторів подав пан Фуй Зуй Минь, генеральний директор СП "Лотос", у якого закінчилися повноваження ще в квітні 2022 року. Саме Пан Лахненко включив продаж корпоративних прав СП "Лотос" в план санації, щоб закрити всі розпочаті криминальні справи, а бувший менеджмент СП "Лотос" пан Фуй Зуй Минь не отримав покарання за незаконне відчуження як української, так в'єтнамської частки корпоративних прав в СП "Лотос".

Більш розгорнута історія СП "Лотос" викладена мною вище.

Коли я погодився зайняти посаду виконуючого обов'язки керівника, я розумів, що ДСК "ЧМП" є найстарішою чорноморською судноплавною компанією, яку з 1990-х років методично розкрадали та знищували. Чому так вийшло, що таке велике підприемство, як Чорноморське морське пароплавство, не змогло розплатиться із боргами та звідки у прибуткового підприємства такі борги?

Як вже всім відомо, ДСК "ЧМП" намагались ліквідувати шляхом фіктивної процедури банкрутства, Більшість кредиторів були з фіктивними кредиторськими вимогами. 3 моменту відкриття процедури банкрутства щодо ДСК "ЧМП" жоден з арбітражних керуючих не досліджував питання щодо іноземних активів ДСК "ЧМП", не здійснював пошук державного майна. Також, арбитражні керуючі не оспорювали кредиторські вимоги, а навпаки, добровільно їх визнавали.

Нами було встановлено, що на рахунки ДСК "ЧМТ" ніколи не надходили кошти, які залишались після реалізації кораблів за кордоном. А відправлялись на закордон розрахункові центри на Кіпрі чи в Лондон. Ці гроші, кажучи простими словами - "минали Україну".

Ми зіштовхнулись із проблемою відсутності обігових коштів на підприємстві та блокування поточних рахунків ДСК "ЧМП" виконавчою службою, що призводить до затримки заробітної плати, неможливості оплатити судові збори та витрати підприємства, які направлені на виявлення, пошук активів та стягнення дебіторської заборгованості.

Наприклад, в ситуації з АСХК "Сі Трайдент", який було створено в 1999 році з метою погашення боргів ДСК "ЧМГ". Тобто, було зареєстровано компанію, яка взяла на себе управління флотом Чорноморського морського пароплавства.

В той же час, АСХК "Сі Трайдент" ніколи не оплачувала та не переказувала грошові кошти на рахунки ДСК "ЧМП". На балансі АСХК "Сі Трайдент" безкоштовно було передано акції чотирьох офшорних груп судноплавних офшорних компан.

Крім того, було зобов'язано ДСК "ЧМП" передати на баланс АСХК "Сі Трайдент" лондонський актив, з урахуванням чого останній був знятий із ДСК "ЧМП", проте так і не поставлений на баланс АСХК "Сі Трайдент". Тобто, компанія, яка фактична управляла активами Чорноморського морського пароплавства десятки років, просто загубилася. До речі, лондонський актив чи не один із найприбуткових для підприємства.

І саме дивне в цій історії, що компанія АСХК "Сі Трайдент" відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України була припинена в 2014 році та знаходиться в процес ліквідації.

Так само, не відомо як протягом 2014-2021 року відбувався контроль за офшорними структурами та державним майном ДСК "ЧМП", яке було передано в управління АСХК "Сі Трайдент".

В нас наявна вся інформація по кораблям, які є та будуються за рахунок виведених коштів із ДСК "ЧМП" та ПРАТ "Сі Трайдент". Контроль за схемою виведення активів належить колишнім співробітникам ДСК "ЧМП" Соханю Павлу, Маняхіну Андрію та Стасевичу Сергію. Разом із правоохоронними та державними органами ДСК "ЧМП" співпрацює над поверненням вказаного державного майна.

На підставі виявлених фактів, адвокатами ДСК "ЧМП" було підготовлено та направлено заяви до всіх правоохоронних органів щодо виявлених злочинних фактів та з метою встановлення контролю над державними активами.

Цей лондонський актив взагалі жоден із арбітражних керуючих не згадував та не намагався повернути, в тому числі і Лахненко С.М. В даний час наші спеціалісти працюють над його повернениям.

Наступне, до речі, стосується Вашої тези щодо того, що "Втім, хтось найняв представницю компанії із практикою роботи у Єгипті, підписуючи договір від імені Володимира Сметаніна".

Спеціастами ДСК "ЧМП" було встановлено, що судом міста Порт Саїд розглядалася справа за позовом єгипетської фірми "Банкомар" Ахмеда Мухамеда Аль-Банни до ДСК "ЧМП" про стягнення боргу у 11 500 000.00 доларів. На виконання вищевказаних рішень, були незаконно заарештовані та продані із аукціону судна "Петро Перший", "Д. Толстой", "Глобал Скай", "Одеса Скай", "Свет". Дані щодо розподілу коштів після арешту цих суден відсутні, гроші не надходили на рахунки ДСК "ЧМП". В подальшому, вищевказані рішення були скасовані рішенням Апеляційного суду м. Шаржа.

Завдяки цьому ДСК "ЧМП" отримало право на подання заяви щодо повороту виконання рішення та стягнення з Ахмела Мухамеда Аль Бани та компанії "Банкомар" збитків. Спецалістами ДСК "ЧМП" було направлено запити та здійснено перевірку у реестрі компаній АРЕ. Компанія "Банкомар" до цього часу успішно працює на ринку АРЕ експортує товари до російської федерації. При пошуку та вивчені справи було встановлено, що арбітражні керуючі жодного разу не звертались до Посольства України в АРЕ, цікавились цією справою.

Також необхідно зазначити, що в процес опрацювания адвокатами та спецалістами архівів та документаци, а це 1239 томів справ та 3 кімнати документов, ДСК "ЧМП" було встановлено, що Додатком 4 до постанови Кабінету Минстров України від 03.07.1999р. № 1181 визначено наступні спортивні споруди ДСК "ЧМП", що підлягають передачі у власність територіальної громади міста Одеси (у рахунок погашення її заборгованості перед місцевим бюджетом)

1. Центральній стадіон ДСК «ЧМП» «Чорноморець» парк імені Т.Г. Шевченка двоповерховий адмінстративний корпус, футбольне поле, трибуни на 43 тис. глядачів, тенісні корти, загальна поща 6,7 гектара; дороги

2. Навчально-тренувальна база «Чорноморець» 11 станція Люстдорфської дороги, футболні поля, адмінстративний та житловий корпуси, їдальня, сауна, господарські будівлі, загальна площа 4,2 гектара.

3. Навчально-тренувальна база з футболу, район «Відрада» - футбольні поля, роздягальні, господарський блок, загальна площа 1,6 гектара.

ДСК "МП" добросовісно виконала вимоги постанови КМУ та передала у комунальну власність міста Одеси вищевказані об'єкти нерухомого майна. Однак, заборгованість ДСК "ЧМП" перед місцевим бюджетом списана не була, що підтверджується відповідями на адвокатські запити.

Було також встановлено, що відповідно до Постанови П'ятого апеляційного админстративного суду було стягнуто з ДСК "ЧМП" податок на прибуток у розмірі 38 929 200.00 грн. Проте, така заборгованість для ДСК "ЧМП" у 2001-2004 роках була непритаманна, так як в цей період ДСК "ЧМП" вже було позбавлено активів та було порушено провадження у справі про банкрутство. Така сума 38 929 200,00 грн. податку на прибуток означає отримання ДСК "ЧМП" доходу в 2001-2004 роках у сумі 700 725 600 грн., що на той час відповідно до курсу НБУ, становило 127 404 655,00 доларів.

Спеціалісти ДСК "ЧМП" намагаються з'ясувати природу такого доходу в процедурі банкрутства, чи був він реальний та шляхи його формування, так як за офіційною інформацію та підтвердженими документами у справі про банкрутство, ці дані не підтвердженні.

З моменту призначення мене на посаду в.о. президента ДСК "ЧМП", нашою командою та залученими спецалістами було здійснено безліч юридичних дій, відсуджено кредиторську заборгованість, повернуто державі об'єкти нерухомості, проаналізовано та знайдено фіктивну заборгованість, знайдені закордонні активи тощо. Щодо своєї діяльності я звітую щодо органів управления, ми збираємо наради, в яких, в тому числі, беруть участь правоохоронні органи та органи НАБУ, представники державних органів.

Для вашого відома, первісна вартість активів ДСК "ЧМП" вказується в її балансах, які пан Лахненко так приховував, щоб за безцінь продати чи приватизувати ДСК "ЧМП", чому саме моя команда завадила в обох випадках.

Нами були відновлені активи на балансі, а вартість активів виросла в тисячі разів. Коментувати дії органів управління, в мене не має повноважень. (То чому ж залишкова вартість ДСК "ЧМП" становить 75 000? - ред.)

Досягненням нашої команди вважаємо скасування незаконного наказу ФДМ України № 545 від 25.04.2018 про приватизацію ДСК "ЧМП, яку намагався провернути пан Кудюків. (А для чого ж у березні ДСК "ЧМП" передали Фонду держмайна - ред.)

Під час перебування ДСК "Чорноморське морське пароплавство" у процедурі санації постановою КМУ від 12 травня 2015 № 271 "Про проведения прозорої та конкурентної приватизації у 2015-2017 роках" було включено ДСК "ЧМП", що належить до сфери управління Мінінфраструктури, до переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015-2017 роках.

20.12.2016 наказом ФДМУ № 2265 "Про прийняття рішення щодо приватизації Державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство" прийнято рішення щодо приватизації ДСК "ЧМП".

Враховуючи ситуацію, яка склалась навколо ДСК "ЧМП" та майна підприемства, Міністерство інфраструктури України неодноразово інформувало Кабинет Міністрів України, Фонд державного майна України та Спеціальну контрольну комісію Верховної Ради України з питань приватизації про недоцільність приватизації Державної судноплавної компаній "Чорноморське морське пароплавство".

Проте, 25.04.2018 наказом ФДМУ № 545 прийнято рішення про приватизацію ДСК "ЧМП" шляхом продажу единого майнового комплексу на аукціоні з умовами.

Протокольним рішенням КМУ від 16.05.2018 №18 зобов'язано ФДМУ з урахуванням положень Закону України "Про приватизацию держаного і комунального майна" забезпечити здійснення заходів щодо зупинення приватизації ДСК "ЧМП".

Однак, незважаючи на прямі вказники КМУ про зупинення приватизацию ДСК "ЧМП" з метою виявлення та повернення активів компанії, Фондом державного майна України видавались накази, якими ДСК "ЧМП" включено в перелік об'єктів малої приватизаці що підлягають приватизації в 2018 році, 2020, 2021 роках, до того ж як об'єкта малої приватизація, тобто за заниженою вартістю.

Лахненко Є.М. знаючи про незаконність наказу ФДМУ про приватизацию ДСК "ЧМП", знаючи про дійсні активи Компанії та вказівки КМУ щодо пошуку повернення активів компани, не оскаржив накази ФДМУ, не вжив жодних заходів задля зупинення приватизації ДСК "ЧМП", та задля виключения Компанії з переліку об'єктів малої приватизації.

Лише завдяки роботі команди ДСК "ЧМП" було ініційовано порушення справи про скасувания незаконного наказу ФДМУ від 25.04.2018 № 545 про приватизацію Державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство".

Рішенням Господарського суду м. Києва від 19.10.2022, залишеного без змін Постановою Північного апеляційного господарського суду від 19.04.2023 (справа № 910 699821) було скасовано наказ ФДМУ № 545 (про приватизацію ДСК "ЧМП") та наказу № 5 (про включения ДСК "ЧМП" в перелік об'єктів малої приватизації на 2021 рік).

Таким чином, було усунуто підстави для приватизації ДСК "ЧМП" за заниженою ціною і не допущено нанесення державі збитків, завдяки безцінній роботі адвокатів та спеціалістів.

Вважаємо, що процес ФІКТИВНОГО банкрутства, а в подальшому приватизаці було запущено саме для приховування реальних активів підприємства та злочинів, вчинених проти держави та державних активів, які призвели до збитків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE