Politerno > Україна і світ > Детективи НАБУ з оборонної справи відбулися попередженням і доганою

Детективи НАБУ з оборонної справи відбулися попередженням і доганою

  • 8 Травня, 2019
  • 1093 Переглядів
  • Comments Off

Двох детективів Національного антикорупційного бюро, яких викрили в перешкоджанні професійній діяльності адвоката, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомляє прес-служба бюро, до керівника відділу детективів застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність. Детективу цього ж відділу оголошено догану.

“Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто співробітника Управління спеціальних операцій. Відповідні накази Директор Національного бюро підписав 3-6 травня 2019 року”, – повідомили в НАБУ.

У відомстві нагадали, що події, які стали приводом для залучення детективів до дисциплінарної відповідальності, відбулися в лютому 2019 року. За цими фактами управління внутрішнього контролю НАБУ провело службове розслідування, а його висновки передали на розгляд дисциплінарній комісії.

Члени комісії, в тому числі представники Ради громадського контролю, угледіли в діях детективів НАБУ ознаки дисциплінарного проступку, і надали відповідні висновки на розгляд директору НАБУ для прийняття рішення.

Раніше Національне антикорупційне бюро заявило, що завершило службове розслідування щодо можливої причетності своїх співробітників до корупції в оборонній сфері.

Видання “Bihus.info” у лютому-березні оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері

За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував 22-річний син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський. Його батько нібито щонайменше один раз отримував “відкат” у 30 тисяч доларів з цієї схеми, а усі слідчі органи, включно з НАБУ, “зливали” справи по Гладковському за хабарі.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що працівники НАБУ неодноразово порушували законодавство  під час розслідування кримінальних проваджень щодо розкрадань в оборонній сфері.

Також у САП стверджувли, що Національне антикорупційне бюро намагається приховати свою причетність до корупції в оборонному комплексі.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що зі справи 2016 року, де вперше була згадка про фірму “Оптимумспецдеталь”, зникла частина матеріалів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE