Politerno > Україна і світ > Профспілки, аграрії і підприємці готують загальнонаціональний страйк

Профспілки, аграрії і підприємці готують загальнонаціональний страйк

  • 15 Листопада, 2019
  • 1693 Переглядів
  • 0

У четвер, 14 листопада, профспілки і ряд інших організацій оголосили про початок підготовки до загальноукраїнського страйку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Її вирішили провести в зв’язку з дискримінацією прав людини і задекларованим владою тотальним знеціненням трудових відносин, одержавленням системи соціального страхування, знищенням спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, тотальної фіскалізації і тиском на фізосіб-підприємців (ФОПів), а також відкриттям ринку землі без рішення всеукраїнського референдуму.

Вперше в історії України комітет по страйку створений на загальнонаціональному рівні. До страйку приєдналися профспілки, фізичні особи-підприємці, малий і середній бізнес, сільгоспвиробники і фермери.

Читайте також: Перший Майдан для Зе. Чому ФОПи і великий бізнес готують бунт проти податкової революції від нової влади

В цілому ці рухи охоплюють близько 20 мільйонів українців.

Про створення Загальнонаціонального страйкового комітету “ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО!” заявили Федерація профспілок України, ВГО “Союз захисту підприємництва”, Громадський союз “Аграрний союз України” і Асоціація фермерів і приватних землевласників України.

Комітет Національної медіа-профспілки України (НМПУ) рішуче відкидає будь-які спроби встановити кримінальну відповідальність або будь-яким іншим чином посилити відповідальність за “наклеп” або “недостовірну інформацію” (а тепер – і за “нестандартні новини”), яка в умовах недосконалої судової системи в Україна і впливу держави може стати репресивним засобом для придушення свободи слова, позбавлення права на критику деяких представників влади.

Нагадаємо, міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський на парламентських слуханнях про безпеку журналістів запропонував посилити відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої або маніпулятивної інформації, заявив.

Згодом Бородянський спробував заспокоїти журналістське співтовариство щодо указу президента В.О. Зеленського від 8 листопада №837/2019 “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави”, яким він доручив Кабінету міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, стандарти новин.

Читайте також: У в’язницю – за фейк і низький індекс. Який закон влада готує для журналістів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE