Politerno > Україна і світ > ОАСК зупинив припис НАЗК про звільнення Вітренка в знак вдячності за зрив ліквідації суду – Шабунін

ОАСК зупинив припис НАЗК про звільнення Вітренка в знак вдячності за зрив ліквідації суду – Шабунін

  • 18 Червня, 2021
  • 839 Переглядів
  • 0

Сьогодні ОАСК зупинив припис НАЗК про звільнення Юрія Вітренка з посади голови правління “Нафтогазу” в знак вдячності за те, що понад два місяці профільний комітет ігнорує невідкладний президентський законопроєкт щодо ліквідації ОАСК.

Про це пише у Фейсбуці керівник ЦПК Віталій Шабунін.

“Бо навіщо зносити тих, хто виконає забаганки? Сьогодні це зупинення припису голови НАЗК з вимогою звільнити незаконно призначеного головою “Нафтогазу” Вітренка. (Юридичні деталі в нашому зверненні https://bit.ly/2S0PJZB). Завтра – зрив конкурсу в САП. До речі, того конкурсу, з якого з соромом вилетів голова того ж профільного комітету Андрій Костін, який не береться за ліквідацію ОАСК. ОАСК – це ручний суд, який керується не законом, а вказівками того, хто сильніший.

Якщо Зеленський думає, що використовує ОАСК у своїх інтересах, то потім ОАСК першим його ж кине. Як звучало на плівках: “Ты сомневался в нашей политической проституции?» Мы ждали этого момента. Все вам вспомнить”, – зазначив Шабунін.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Кабмін найближчим часом оскаржить в суді припис НАЗК про скасування рішення призначити головою НАК “Нафтогаз України” Юрія Вітренка.

У Кабінету міністрів вимагають скасувати як незаконні розпорядження про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” та контракт з ним.

Як зазначив глава ЦПК Віталій Шабунін, скандальний Окружний адмінсуд (ОАСК) почав ухвалювати лояльні до Офісу президента рішення.

На засіданні 13 травня до розгляду невідкладного законопроєкту президента №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва на комітеті Ради з питань правової політики так і не дійшли.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE